Konya'da doğal gazı ücretsiz kullanmak için o uyarıya dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 ay boyunca konutlarda ücretsiz doğal gaz verileceğini duyurdu. Verilen müjde sonrasında Konya Enerya’dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi. İşte detayları...
Konya'da doğal gazı ücretsiz kullanmak için o uyarıya dikkat!

Doğal gazın ücretsiz olduğu 1 aylık süreçte de vatandaşlara fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutar bilgileri yer alırken, "ödenmesi gereken" kısmında ise "sıfır" yazacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz "Gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay, o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek" dedi.

Tüm bunların ardından ise Konyalı vatandaşların telefonlarına Enerya tarafından uyarı ve bildiri mesajı gönderildi.

ENERYA KONYA GAZ DAĞITIM A.Ş.’NİN MESAJI

Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği Karadeniz gazinin devreye alınmasından dolay 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulacak, ilk faturanız Devletimiz tarafından karşılanacaktır. Fatura oluşturma işlemleri başladığından sayacınızın ulaşılabilir olması önem arz etmektedir.


Yeni Haber ile güncel gelişmeleri takip edin!
Güncel gelişmelere anında ulaşmak için;
Yeni Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir,
Twitter, Facebook, İnstagram hesaplarımızı takip edebilir ve
Whatsapp Haber Hattına katılabilirsiniz.

Etiketler :