Konya’da dört kuşaktır değişmeyen lezzet

Konya’nın meşhur fırın kebabı, Kebapçı Özarpa’da tüketiliyor. 1934 yılından bu yana şehirde lezzetlerini değiştirmeden devam ettiklerini, 2018 kurdukları kendi markalarıyla dedelerinden aldıkları bayrağı daha da ileriye taşımak istediklerini ifade eden Muammer Özarpa, “Geleneksel fırın kebabı lezzetimizi, Konya’nın kuzu pişirme merkezi olan Kebapçı Özarpa markamızla misafirlerimize sunuyoruz” dedi.
Konya’da dört kuşaktır değişmeyen lezzet

Özarpa ailesi olarak 1934 yılından bu yana Konya’da fırın kebabı lezzetini şehre sunduklarını, kendi kurduğu markası Kebapçı Özarpa ismiyle de 2018’den bu yana hizmet verdiğini söyleyen İşletme Sahibi Muammer Özarpa, “Sektöre 14 yaşında garsonluk yaparak başladım. Dedelerimizin 1934 yılından bu yana mesleği olan kebapçılık serüvenine devam ettik. Dedelerim; Hasan Hüseyin, Halil, Muhsin ve Muammer Özarpa, ailemizde mesleğimizin temellerini atmışlardı. Anne tarafımdan dördüncü kuşak, baba tarafımdan üçüncü kuşak olarak devam ettiriyoruz. 2018 yılında Kebapçı Özarpa markasını kurdum. Geleneksel lezzetimizi, misafirlerimize daha iyi hizmet sunarak ve kendimizi geliştirerek devam ettiriyoruz” dedi.

1-muammer-ozarpa.jpg

‘FIRIN KEBABINDA İDDİALİYIZ’

Muammer Özarpa, “Konya’mızın meşhur fırın kebabı konusunda iddialıyız. Ayrıca Konya’da ilk ve tek olarak; kuzu pişirme merkezi olarak hizmet veriyoruz. Bunu daha da ilerleteceğiz. Kuzunun pişirilmesini her türlü şekilde yapacağız inşallah. Kuzu pişirmeyi en detaylı şekilde yapıyoruz. Bir gün öncesinden getirildiği taktirde Allah’ın izniyle sınırsız bir şekilde kilo sıkıntısı olmadan kuzuları pişiriyoruz. Tavuk but kebabı da bünyemizde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

1.jpg

‘GÜLER YÜZ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR’

Kebapçı Özarpa ailesi olarak güler yüzün kendileri için her şeyden önce geldiğini belirten Muammer Özarpa, “En iyi kebabı yemek isteyenler; girdikleri işletmede öncelikle güler yüzlü hizmet var mı ona bakmalıdır. Çünkü kuzu, güler yüzü sever. Pişirirken bizler işletmeciler olarak kuzuya güleceğiz, onlar da misafirlerimizi güldürecek. O yüzden kapıdan girdiğimizde ilk baktığımız şey güler yüz olmalıdır. Kebapçınız gülüyorsa kebabı da güzel olur. Bizim Özarpa ailesi olarak sağ kolumuz da sol kolumuz da kebapçı. İddialıyız ki, en iyi kebap Kebapçı Özarpa’da yenir” dedi.

2.jpg

‘ELLE YENİLİRSE DAHA LEZZETLİ’

Kebabı elle yemeyi tavsiye ettiklerini dile getiren Muammer Özarpa, “Kebap en güzel, orta yağlı şekilde yenir. Ayrıca baharat kullanmadan yenilmelidir. Sadece tuz atarak pişiriyoruz. Ekstra baharatlar kullanıldığında kebabın lezzeti değişebiliyor. Bu sebeple sadece tuz ile tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Yine çatal bıçak kullanılmadan elle yenildiğinde lezzetine daha çok varılacağını düşünüyoruz. Kuzu fırın kebabını kuzunun ön kol ve gerdan tarafından yapıyoruz. Kuzuların erkek olmasına çok önem veririz. Fırınımızı meşe odunu ile yakıyoruz. Etlerimizi bakır leğene diziyoruz. Yaklaşık 6 saat kızartarak ve yüzden fazla çevirerek pişiriyoruz” şeklinde konuştu.

3.jpg

‘FARKLI KONSEPTLER İLE KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ’

Kebapçı Özarpa ailesi olarak her geçen gün kendilerini yenileyerek geliştirdiklerini ve farklı konseptlerle de hizmet vermeyi düşündüklerini söyleyen Muammer Özarpa, “Firmamız Konya’da şu anda iki şubeyle hizmet veriyor. İlk yerimizi 5 sene önce hizmete sunmuştuk. Yeni yerimizi de ortalama 4 ay önce açtık. Adana çevreyolu üzerinde, Karaman kavşağına 500 metre uzaklıkta bulunuyoruz. Şu anda iki şubemiz olsa da genç girişimci olarak hedeflerimiz büyük. En yakın dönemde güzel bir şark odası oluşturmayı planlıyoruz. Misafirlerimizin canlı müzik eşliğinde kebap yemelerini istiyoruz. Misafirlerimiz akşam oturduklarında kuzularını yedikten sonra da kuruyemiş, sıcak, soğuk içecekler ile sohbet edebilecekleri güzel bir ortam kurmayı planlıyoruz. Yeni işletmemizin yan tarafında böyle bir alan kurmayı hedefliyoruz. Bu planımız doğrultusunda ilk kez Konya’mızın sıra gecelerini oluşturmayı da hedefliyoruz. Bunlar daha başlangıç. İlerleyen zamanlarda daha farklı konseptlerle de misafirlerimizi karşılamayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

4.jpg

‘ÖNCELİĞİMİZ KONYA’YA EN İYİ HİZMETİ VERMEK’

Konya’nın meşhur lezzetini Konya’da en iyi şekilde yapmak için kolları sıvadıklarını ve şehirde markalarını büyüterek devam ettirmek istediklerini dile getiren Muammer Özarpa, “Konya’mıza hizmet vermeyi çok seviyoruz. Bu sebeple de önceliğimiz şehir dışına açılmadan Konya içinde olabildiğince kendimizi geliştirmektir. O yüzden Konya’da daha farklı şubeler ve daha farklı konseptlerle hizmete devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

• HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Etiketler :