Konya’da dünyanın ilk yerleşim yerine karşı kahve keyfi!

Vatandaşlar Konya’daki tarihte bilinen ilk yerleşim yerine karşı kahve keyfini yaşıyorlar. İşte yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Çatalhöyük Fera!
Konya’da dünyanın ilk yerleşim yerine karşı kahve keyfi!

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı, milattan önce 7000 yıllarından itibaren Cilalı Taş Devri ve Bakır Çağı'nda yerleşim yeri olarak kullanılmış arkeolojik kalıntılardan oluşan Çatalhöyük, bugüne kadar bulunmuş en eski ve en gelişmiş Neolitik Çağ yerleşim merkezidir.

catalhoyuk-fera-3.jpg

EN UĞRAK NOKTALARDAN BİRİ OLDU

Konya’nın değerlerinden biri olan Çatalhöyük, yapılan çalışmalarla birlikte önemli turizm alanlarından biri haline geldi.

catalhoyuk-fera-2.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi ile de kısa süre içerisinde şehrin en uğrak noktalarından biri oldu.

catalhoyuk-fera-5.jpg

KAHVE, TATLI VE SANDVİÇ ÇEŞİTLERİYLE 6 GÜN HİZMETTE

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ne yapılan çalışmalardan sonra açılan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin markalarından olan kafe Fera, haftanın 6 günü ziyaretçilerine hizmet veriyor.

catalhoyuk-fera-6.jpg

Açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğrayan Fera, pazartesi hariç her gün saat 09:30-16:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Sunduğu ortamla ise ziyaretçilerine farklı bir atmosfer yaşatıyor. Birçok çeşit kahvelerin bulunduğu Fera’da, fiyatlar 60 lira ile 85 lira arasında değişiklik gösteriyor. Kahvenin yanı sıra tatlı ve sandviç çeşitleri de yer alıyor.

 Muhabir
Etiketler :