Konya'da ehliyet kurslarına zam geldi! İşte yeni fiyat ve geçerlilik tarihi

Konya'da ehliyet kursu ücretinde değişikliğe gidildi. Zirve Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Dündar, Konya’da Ocak ayından itibaren geçerli olacak sürücü kursları taban fiyatını açıkladı.
Konya'da ehliyet kurslarına zam geldi! İşte yeni fiyat ve geçerlilik tarihi

Zirve Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Dündar, Konya’da Ocak ayından itibaren geçerli olacak sürücü kursları taban fiyatını açıkladı. 

Konya’daki yeni sürücü kurs fiyatları, Konya Valiliği başkanlığında Konya Sürücü Kurslar Derneği (KON-SED) Başkanlığı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda belirlendi. Zirve Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Dündar, Konya'da sürücü kurslarının yeni taban fiyatının 2 bin 920 TL olarak güncellendiğini yeni fiyatın, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle işleme başlayacağını aktardı. Tevfik Dündar, "1 Ocak 2022 tarihine kadar taban fiyatı olarak 1900 TL geçerli olacak." dedi.

tevfik-dundar.jpg

‘TABAN FİYATIN ALTINDA FİYAT VERMEK SUÇTUR’

Sürücü kurslarının taban fiyat altında bir fiyat veremeyeceğinin altını çizen Tevfik Dündar, “Konya’da ehliyet fiyatları artan maliyetlere göre uygun fiyatta seyrediyordu. Konya’mızda ehliyet taban fiyatları 1900 lirayken çevre illerde 2 bin 500 liraydı. Sürücü kurslarının enflasyonu akaryakıt, lastikler, baskı, balata, ön düzen olmak üzere 5 kalemden ibarettir. Bu doğrultuda Konya Valiliğimiz başkanlığında bir toplantı düzenledik. Taban komisyonuna vergi dairesinden, sürücü kurslarından, mili eğitimden, ticaret odası meclis üyelerinden katılım oldu. Durum tespiti yaparak il bazında fiyat belirlendi. İstanbul’da taban fiyat 3850 lira olarak belirlenmiştir. Konya için kurs ücreti teklifi 3 bin 850 lira olarak başlandı 2 bin 920 lira olarak karara bağlandı. Konya’da ehliyet kurslarındaki yeni dönem fiyatlarımız 2 bin 920 olarak belirlenmiştir. Yasal olarak 1 Ocak’tan itibaren geçerlidir. Yönetmelik gereği bunun altında verilmesi kesinlikle suçtur. Yaptırım gücü de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aittir. Bu rakamın üstünde olabilir ama bu rakamın altında olamaz. Tespit edildiği takdirde 45 bin lira cezası ve 1 ay da kurs kapatma cezası vardır” diye aktardı.

‘SÜRÜCÜ KURSLARINDA YOĞUNLUK OLUŞTU’

Yılbaşından sonra sürücü kurslarının fiyatlarının artacak olmasıyla birlikte Aralık ayında sürücü kurslarına olan talebin arttığını söyleyen Tevfik Dündar, “Fiyatların artmasına rağmen öğrenci sayımızda bir düşüş olmadı. Çünkü ehliyet almanın 2022 yılının 5’inci, 6’ıncı ayından itibaren çok daha zorlaşacağını söyleyebiliriz. Örneğin direksiyon sınavları çok daha zor hale gelecek. Avrupa’da olduğu gibi akşam sürüşleri de olacak. Yeni yılda artan kurs ücretinden yararlanmak istemeyen vatandaşlar şu anda büyük bir yoğunluk oluşturdu. Aralık ayında sürücü kurslarımızda yoğunluğumuz yüzde 100 oranında arttı” ifadelerine yer verdi.

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ 

Etiketler :