Konya'da ekmek fiyatı değişti! 'Değeri 1 lira 75 kuruş ama...'

Konya’da ekmeğe fiyat ayarlaması yaptıklarını açıklayan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, 1 lira 20 kuruş olan ekmeğin yarından itibaren yeni fiyatıyla satılacağını söyledi.
Konya'da ekmek fiyatı değişti! 'Değeri 1 lira 75 kuruş ama...'

Konya’da ekmeğe fiyat ayarlaması yaptıklarını açıklayan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, 1 lira 20 kuruş olan ekmeğin yarından itibaren 1 lira 40 kuruşa satılacağını söyledi.

Son zamanlarda ekmek girdi fiyatlarına gelen zamlarla birlikte Konya’da da ekmeğe fiyat ayarlaması yapıldığı açıklamasında bulunan Başkan Vedat Honça, Konya’da kaliteli ekmek ürettiklerini belirterek, “Yarından itibaren 200 gram ekmeğimiz 1 lira 40 kuruştan satışı yapılacak. Türkiye genelinde Konya olarak en uygun fiyata ekmeği satmaktayız. Bugün nereden bakarsanız bakın ekmeğin değeri girdilerden dolayı 1 lira 75 kuruş olması gerekmektedir. Biz ekmek fiyatlarında riyasetin istediği en makul fiyat ayarlamasını yaptık” ifadelerini kullandı.

vedat-honca-003.jpg

‘FİYAT AYARLAMASININ UYGUN OLMASI BİZİM FEDAKÂRLIĞIMIZDIR’

Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının yüksek olduğuna da dikkat çeken Honça, “Ekmek girdilerinde un fiyatları haddinden fazla arttı. Meslek harici insanların buğday alması buğday fiyatlarını yükseltti, dolayısıyla unu da çok fazla yükseltti. Dolayısıyla ona benzer bütün girdiler arttı. Biz ekmeğe zam değil ancak fiyat ayarlamasıdır. Eğer zam uygulansaydı ekmeğin bugün 1 lira 75 kuruştan aşağı olmaması lazımdı. Biz ekmek fiyatlarında riyasetin istediği en makul fiyat ayarlamasını yaptık. Bize en yakın ilimiz olan Aksaray’da ekmek 1 buçuk liraya satılmaktadır. Biz 1 lira 40 kuruşa satacaksak bu biraz daha bizim fedakarlığımızın olduğunu bilmesini isterim” ifadelerine yer verdi.

‘EKMEK İSRAFINI DA ÖNLEMEK İSTEDİK’

Yapılan zamla ekmek israfının da önüne geçmek istediklerini vurgulayan Honça, “Zaten etkiekmeğe, poğaçaya ve simite fiyat artışı uygulanmıştı. İçinde bulunduğumuz 2020 yılında onlara tekrar fiyat ayarlaması yapmayacağız. 2020 ekmek fiyatları 1 lira 40 kuruştur. 2021’de fiyatların ne olacağını riyasetle değerlendirmemiz gerekmektedir. İstanbul’da fırıncı zor durumda 2 liraya ekmek satmak zorunda kaldı ve hepsine cezai işlem uygulandı. Ekmeğin gider fiyatlarına gelen zamlar uygulanmazsa fırıncı nasıl ayakta kalacak? Böyle bir durumda fırıncının ayakta durması mümkün olmaz. Batar, biter, ekmek kalitesi düşer. İşin gerçeği biz Konya’da kaliteli ekmek üretiyoruz. Ucuz sattığımızda maalesef ki ekmek israfı da çok oluyor. Biz ekmek israfını önlemek için, kaliteyi artırmak için ekmeğin bu günkü değerinin 1 lira 75 kuruş olması gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ