Konya'da toplam kaç cami var, Konya’da en çok cami hangi ilçede?

Türkiye’de en fazla cami bulunan illerin başında gelen Konya, din hizmetlerinde her geçen gün büyümeye devam ediyor. Peki Konya’da kaç cami bulunuyor, en çok cami hangi ilçede?
Konya'da toplam kaç cami var, Konya’da en çok cami hangi ilçede?

Konya ve Türkiye genelindeki cami sayısı istatistikleri düzenli olarak güncelleniyor. Son bilgilere göre Türkiye genelinde nüfusa oranla en çok caminin olduğu şehir Konya olarak dikkat çekiyor. Konya genelinde toplam 3 bin 246 cami bulunduğunu dile getiren Konya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, “3 merkez ilçemizde Selçuklu, Meram, Karatay’da 1258 camimiz var. En fazla cami sayımız 463’le Meram’da. Personel sayısı il genelinde Konya müftülüğümüze bağlı personel sayısı 5 bin 228’dır.” İfadelerini kullandı.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI DOLU DOLU GEÇTİ

Bu sene Mevlid-i Nebi Haftasıyla, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın beraber ihya edildiğini söyleyen Şimşek, “Haftanın konusu da Peygamberimiz İman ve İstikametti. Malumunuz başkanlığımız her sene sevgili Peygamberimizin bir ahlakının bir yönünü gündeme getiriyor o programda o gündem o hafta işleniyor. Bu hafta da hem Mevlid-i Nebi Haftası hem Camiler Haftası sebebiyle Peygamberimiz İman ve İstikamet konusu işlendi. İl merkezimizde ve büyük ilçelerimizde paralel düzenlendi hemen hemen her ilçemizde konferans düzenlendi. Bunun yanında cezaevlerinde açık cezaevi, kapalı cezaevinde yine konferans düzenlendi. Hocalarımız bu gençlik temsil hocalarımız okullara gittiler. Okulda öğrencilere sevgili peygamberimizin ahlakını istikameti anlattılar imanı anlattılar. Hastane ziyaretleri yapıldı. Hastane ziyaretlerinde bu yeni doğan ihtiyaç sahibi ailelere altın takıldı yine kendi el emeği göz nuru örmüş oldukları bebek elbiselerini takdim ettiler. Şu anda Kur’an ziyafeti yapıldı yine bununla ilgili şu anda bu sene Mevlid-i Nebi ve Camiler Haftası bu şekilde ihya edildi” şeklinde konuştu

“SADECE CAMİLERDE DEĞİLİZ, HAYATIN HER YERİNDEYİZ”

Konya İl Müftülüğü’nün faaliyetlerinden de bahseden Şimşek, “Müftülüğümüz başkanlığımızın kanun vermiş olduğu; milletin iman, ibadet, ahlakla ilgili hizmetlerini yerine getiriyor ama biz sadece şu anda camilerde, Kur’an kurslarında değiliz. Bizim gençlere yönelik, engellilere yönelik, bağımlılara yönelik, kadınlara yönelik, aileye yönelik hizmetlerimiz var. Ayrıca yatılı Kur’an kurslarımız var. Bu yatılı Kur’an kurslarımızda öğrencilerimiz hem dinini öğreniyorlar hem bazı kurslarımızda hafızlık yapılıyor. Aynı zamanda barınma imkanları sağlanıyor. Değişik camilerimizde vaaz halkaları var, sohbet halkaları var ondan sonra yine düzenli olarak sadece bu haftaya mahsus değil; hastanelerimizde, KYK yurtlarımızda, aile sosyal politika birimlerine bağlı evlerde birimlerde manevi rehberlerimiz var. Engellilerle ilgili koordinatörümüz var. Bu görevlilerimiz vatandaşımızın olduğu her yerde vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyor manevi destek sağlamaya çalışıyor” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :