Konya’da et tüketimi azaldı

Enflasyonun artmasıyla beraber et tüketimi azaldı. Ayda üç kilo et tüketen vatandaşın gelen zamlarla beraber ayda bir kilo et yemeye başladığını söyleyen kasap esnafı Yasin Dişçi, halkın artık kurbandan kurbana et yediğini belirtti.
Konya’da et tüketimi azaldı

Son günlerde yapılan zamlarla beraber etin fiyatı yaklaşık olarak 50 TL birden artış gösterdi. Etin kilosunun 400 ile 480 arasında değiştiğini söyleyen kasap esnafı Yasin Dişçi, Konya halkının et tüketiminde yüzde 200 gerileme olduğunu kaydetti.

konyada-et-tuketimi-azaldi.jpg

FİYATLARIN YÜKSELMESİ ALIM GÜCÜNÜ AZALTTI

Konya’da et tüketiminin fiyatlardan dolayı azaldığını belirten Yasin Dişçi, fiyatların zamlanmasıyla beraber insanlarda alım gücünün git gide azaldığını vurguladı. Eskiden sadece yaz aylarında et fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Dişçi, “Et fiyatları eskiden yaz aylarında yükselirdi ama şu an yaz kış fark etmeksizin fiyatlar yükseliyor. Örneğin ayda üç kilo et tüketen vatandaş gelen zamlardan dolayı ayda bir kilo et tüketmeye başladı. Hatta halk kurbandan kurbana et yiyebiliyor” ifadelerini kullandı.

konyada-et-tuketimi-azaldi-001.jpg

ARZ TALEP DENGESİ DE ÖNEMLİ

Et fiyatlarının yükselmesini arz talep dengesinden kaynaklandığını belirten Dişçi, “Et fiyatlarının yükselmesi şu anki arz talep etkisinden dolayıdır. Büyük firmalar et fiyatlarını belirliyor. Bazı firmaların piyasaya girmesiyle beraber etlerde yükseliş meydana geliyor” dedi. Yem, saman, üretim maliyetlerindeki artışın son dönemlerde fazla ve hızlı yükselmeye başladığını bildiren Dişçi, et üretiminin geçmiş yıllara göre azaldığını ve bu durumun fiyatların artmasından dolayı kaynaklandığını ifade etti.

konyada-et-tuketimi-azaldi-002.jpg

DOĞAL ETİN YERİNİ YAPAY ET Mİ ALIYOR?

Yapay etin doğal etin yerini alacağı söylentilerine de cevap veren Yasin Dişçi, şunları söyledi: “Yapay etin Türkiye’ye geleceğini ve tutacağını sanmıyorum. Sonuç olarak doğal bir şey değil. Şimdiye kadar ülkemize yapay olarak gelen herhangi bir ürünün vatandaşa ne sağlığı ne de faydası var.”

konyada-et-tuketimi-azaldi-003.jpg