Konya’da ev kiraları düşüyor!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasıyla Konya’da kiralık ev sayısında artış yaşandığını söyledi. Ev sahipleri ve esnafın mağdur olduğunu dile getiren Altınay, kira fiyatlarının da düştüğüne dikkat çekti.
Konya’da ev kiraları düşüyor!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin online eğitim yapacağını açıklamasının ardından öğrenciler Konya’ya gelmedi. Bu yüzden öğrencilerin Konya’da en çok ikamet ettikleri Bosna Hersek Mahallesi başta olmak üzere kiralık ev sayısında artış yaşandı.” dedi. Altınay, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında güz dönemi eğitimlerini evlerinde online geçirecek olan öğrencilerin Konya’daki tutmuş oldukları evleri boşaltmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

EV SAHİPLERİ VE ESANF MAĞDUR

Başkan Altınay, “Öğrenciler kiraladığı evleri boşalttıkları için hem ev sahipleri hem de emlak sektöründeki esnaf mağdur oldu. Yaşanan pandemi sürecinden dolayı ev sahipleri kapıcı aidatlarını ödemekte zorluk yaşıyor. Bu yüzden de ev sahipleri kira fiyatlarını düşürdü.” diye konuştu.  Altınay konuşmasının devamında, “Üniversitelerin ikinci dönemde alacağı kararla yüz yüze eğitime başlanıldığı takdirde boşalan ev, konut ve yurtlar yeniden kiralanarak dolacaktır. Konya Emlakçılar Odası olarak şunu söylemek istiyoruz. Son günlerde yaşanan kira düşüşleri arz-talep üzerine gerçekleştirilmektedir. Konya’daki kiralamalardaki arz-talep az olduğundan dolayı ev sahipleri kendilerine göre düşüşler yapmaktadır.”  dedi. 

sedat-altinay-001.jpg