Konya'da futbol turnuvası düzenleniyor

Konya Büyükşehir Belediye bünyesinde Çalışan Gençlik etkinlikleri kapsamında futbol turnuvası düzenleniyor. Turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan takım oyuncalarına madalya, kupa ve belirlenen kriterlerde Konya Store hediye çeki, turnuva gol kralına ise krampon takdim edilecek. Son başvuru tarihi 31 Ağustos olarak açıklandı.
Konya'da futbol turnuvası düzenleniyor

Futbol turnuvasına ilişkin detaylar şöyle...

ÇALIŞAN GENÇLİK ETKİNLİKLERİ 2022 FUTBOL TURNUVASI FORMAT VE KOŞULLAR

1- Turnuva organizasyonu belirtilen tarihler arasında (05-06-12-15-19-22 Eylül 2022) gün ve belirtilecek akşam saatlerinde (Şehit Nihat Gün) stadyumunda yapılacaktır.

2-Takımlar, müsabaka listesine 8 as, 4 yedek toplam 12 sporcu kayıt yaptırabilecektir. Müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 3 kişi ile sınırlıdır. Takımlar bir adet kaptan belirleyerek müsabaka oyun kurallarını, format ve koşulları okuduklarını beyan edeceklerdir.

3- Takımlar listelerine 01.01.1987 ve 31.12.2006 tarihli doğumlu kişileri kayıt ettirebilir. 01.01.2004 ve 31.12.2006 tarihi arası doğumlu kişilerin aileleri tarafından bizzat Çalışan Gençlik Merkezine gelip muvafakat vermesi gerekmektedir. 15 yaş ve altı katılımcılar başvuramaz.

4- Takımların forma numaraları 1-12 sayıları arasında olacaktır. Takımlar giyecekleri formaları (numaralı) organizasyonu düzenleyecek olan Çalışan Gençlik Merkezinden alacaklardır.

5- Takım içinde maksimum 3 lisanslı (aktif) amatör futbolcu yer alabilir. Takımı tamamlayacak diğer 9 katılımcının 31.12.2018 yılından sonra lisanslarını aktifleştirmemiş ya da futbol lisansına sahip olmamaları gerekmektedir.

6- Müsabakada takımlar sahaya 8 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 7 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda hükmen mağlup ve elenmiş sayılacaktır.

7- Takım kaptanları takımlarının maçlara zamanında gelişlerinden, komite ile olan ilişkilerden, alınan kararların ve kuralların takımlara iletilmesinden ve takımların turnuva şartlarını yerine getirmesinden sorumlulardır.

8- Her oyuncu yalnız bir takımda mücadele edebilecektir. Başka takımda oynadığı tespit edilen oyuncu ve oynatan takım turnuvadan ihraç edilecektir.

9- Takım listesinde ismi olmayan oyuncu müsabakalara katılamaz. Liste dışı oyuncu oynatıldığı tespit edildiğinde mazerete bakılmaksınız takım turnuvadan ihraç edilir.

10- Takımlar maç saatinden en az 30 dakika önce müsabaka alanına gelmiş olmaları gerekmektedir. Maç saatine 10 dakika kala hazır bulunmayan takımlar mazerete bakılmaksızın hükmen 3:0 mağlup sayılacak ve turnuvadan eleneceklerdir.

11- Turnuva personeli veya hakeme fiziki saldırı, sözlü hakaret vb. disiplinsiz davranışlarda bulunan sporcu kesinlikle turnuvadan ihraç edilecektir.

12- Takımlar kesin kayıt işlemlerini tamamlamadan Turnuvaya katılmış sayılmazlar. Kontenjanlar dolmadan kesin kayıt işlemlerini tamamlamış olmaları gerekir.

13- Takımlar galibiyet sonucunda komitenin onayı sonrası bir sonraki tura katılmaya hak kazanmıştır.

14- Kayıt işlemleri, maçların düzeni ve kontrolü, istatistiklerin maçlarda toplanması ve ilgili yayın organlarında (web sitesi) yayınlanması, takımlara ve oyunculara verilecek ödüllere ve uygulanacak cezalara karar verme yetkisi turnuva yönetimine aittir.

15- Her takım kendi seyircilerinden sorumludur. Seyircilerin sebebiyet vereceği her türlü maddi ve manevi zarardan oyunculara ve takıma ceza verme yetkisi tamamen turnuva yönetimine aittir.

16- Tüm maçlar eleme usulü şeklinde olacaktır.

17- Turnuvaya en az 8 ve katları, en fazla 64 takım katılacaktır. Karşılaşmalar kura ile belirlenecektir. Turnuva saati ve yeri sosyal medya aracılığı ile bildirilecektir.

18- Yarı finalde elenen takımlar arasında 3.lük karşılaşması olacaktır.

19- Birinci, İkinci ve Üçüncü olan takım oyuncalarına madalya, kupa ve belirlenen kriterlerde Konya Store hediye çeki, turnuva gol kralına ise krampon takdim edilecektir.

  1. olan takıma 1000 TL’lik Konya Store çeki 12 adet toplamda 12bin TL
  2. olan takıma 750 TL’lik Konya Store çeki 12 adet toplamda 9 bin TL
  3. olan takıma 500 TL’lik Konya Store çeki 12 adet toplamda 6 bin TL

Hediye çekleri kişi başı üzerinden takım listesindeki oyunculara verilecektir. Ayrıca turnuvaya katılım göstermeyen oyuncular tespit edildiğinde, takım olarak ödül kazansa dahi sonra ödül hakkı kazanamayacaktır.

20- Bilboard, Sosyal Medya gibi mercilerden 31 Ağustos 2022 tarihine kadar duyurular yapılacaktır.

Başvurular 31 Ağustos 2022 tarihine kadar katılımcının (Takım Sorumlusunun) calisangenclik.com sitesinden aldığı Turnuva isim listesindeki bilgileri eksiksiz şekilde doldurup Çalışan Gençlik Merkezine şahsen teslim etmesi ile tamamlanacaktır.

01.08.2022 Perşembe günü kura çekimi.

21-Futbol organizasyonu sırasında kaybolan eşyalardan spor tesisimiz sorumlu değildir.

OYUN KURALLARI

1. Her maç süresi 60 dakikadır (30 dakika x 2 devre). Devre arası 5 dakikadır. Oyuncu değişikliği hakkı 3'tür. Çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez.

2. Maçlara vidalı krampon, kolye, yüzük ve saat vb. tehlikeli aksesuarla çıkılamaz. Ayrıca pantolon gömlek gibi giysilerle oynanamaz ve siyasi, dini, sosyal v.b içeriklerde propaganda amacı taşıyan flama forma gibi ürünlerin kullanılması yasaktır. Müsabakalar Çalışan Gençlik Meclisinin vermiş olduğu Forma ve Tişörtlerle, ayrıca şort yada eşofman ile maça çıkılabilir. Halı saha ayakkabısı kullanılabilir.

3. Taç kuralı uygulanacaktır, Ofsayt kuralı uygulanmayacaktır. Kaleciler kendi oyuncusundan ayakla gelen topları elle kontrol edemeyeceklerdir. (Geri pas kuralı uygulanacak)

4. Hakemlerin günlük raporları doğrultusunda fairplay’e aykırı hareketlerde bulunan takımlara turnuva statüsü çerçevesinde ceza verilir.

5. Lig kuralları içerisinde kart cezası uygulaması yapılacaktır. Bir müsabakada çift sarı karttan kırmızı kart gören bir oyuncu ve direk kırmızı kart gören oyuncu bir sonraki maç için cezalı duruma düşer. Üst üste 2 maç sarı kart gören bir oyuncu bir sonraki maçta oynayamayacaktır. Ayrıca maç içinde bir takımın 3 kırmızı kart görüp 5 kişi kalması halinde o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayılır, rakip galipse o anki skor geçerli sayılır.

6. Hükmen mağlup takımlar turnuvadan elenir.

7. Müsabakada centilmenlik dışı hareketler (küfür, kavga çıkarmak, rakibini sakatlayıcı kasti fauller vs...) ile turnuvaya gölge düşürerek kurumumuz çalışanlarını gerek halkımız gerekse yerel ve ulusal medyada zor durumda bırakanlar görevli komite üyesinin raporu doğrultusunda disiplin komitesi tarafından cezalandırılırlar, (tüm takım veya oyuncu için mevcut ve yapılacak olan turnuvalardan men, hükmen mağlubiyet, vb...)

8. Yukarıda yazılan kurallar haricinde halı sahada uygulanabilecek normal futbol oyun kuralları geçerli olmakla beraber, tartışmalı durumlarda oyun esnasında Hakem ve Görevli Komite Üyesi kararları geçerlidir.

9. Eleme maçlarının berabere bitmesi durumunda, seri 5'er penaltı atışı kullanılır. Penaltı atışlarında galip gelen takım bir üst tura çıkmaya hak kazanır.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :