"Konya'da Gece Mavisi" Konyalılar ile buluştu

Fotoğrafçı gözüyle “Konya” estetik ve güzel kareler vermeye devam ediyor. Fotoğraf sanatçılarını birçok açıdan kendine çeken Konya, sahip olduğu tarihi eserler, müzeler, kültürel geleneği, doğası, parkları ve özellikle sema töreni ile fotoğraf adına tam bir görsel estetik kaynağı.
"Konya'da Gece Mavisi" Konyalılar ile buluştu

Bunun farkında olan Konyalı fotoğrafçılarda çeşitli imkân ve araçlarla Konya ve fotoğraf adına faaliyetlerde bulunuyorlar.  Bilindiği gibi Konya Büyükşehir Belediyesinin KOMEK Meslek Edindirme Kursları kapsamında birçok branş ve alanda eğitimler verilmeye devam ediyor. Bu branşlardan biri olan Temel Fotoğraf çekimi ve uygulamaları da yoğun ilgi görüyor.

Kurslarda temel fotoğraf çekimi eğitimi alanlardan oluşan komek fotoğraf atölyesi bu kapsamda çalışmalarına başladı. Fotoğraf eğitmenleri Hakan Bahçeci, Serkan Yayla ve Kerim Arı koordinesinde başlayan çalışmalarda fotoğraf çekim eğitimleri, uygulamalar, seminerler, geziler, fotoğraf sanatçıları ile söyleşiler yapılıyor. Ayrıca atölye çalışmaları kapsamında belirlenen konularla ilgili fotoğraf kitap ve albümleri, sergiler açılarak Konya’nın görsel güzellikleri sanat camiasına sunuluyor. Komek fotoğraf atölyesi üyeleri ortamdan memnun olduklarını söyleyerek bu imkânı sağlayan yetkililere şükranlarını dile getirdi. 


Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren fotoğrafçı Muhammet Akar,"Atölyenin ilk çalışması olan “Konya’da Gece Mavisi” isimli kitap bitirilerek kamuoyuna sunuldu. Kitapta Konya’nın ilgi merkezi olan yerler, simgeleşmiş mekanlar mavi saatler denen gün batımı sonrası ve gece çekimlerinden oluşuyor. Atölyede yer alan katılımcılar bu ilk çalışma ile daha çok motive olduklarını, şehre vefa gereği kadrajlarını Konya’ya çevirdik" diye konuştu.

YENİ HABER/ UMAHAN ÖZ

cc-004.jpgnn-002.jpg