Konya'da gerçek etli en lezzetli çiğ köfteyi yapıyorum dedi, kapısında kuyruk oluştu! Ramazan ayında yüzde 50 bedava veriyor

Konya'da uzun yıllardır çiğ köfte sektöründe yer alan ve kendi markasıyla da yaklaşık 7 yıldır hizmet vererek etli çiğ köfte yapan Bekir Usta, gerçek lezzeti arayanları işletmelerine davet etti. Çiğ köftede iddialı olduklarını ve en lezzetlisini yaptıklarını söyleyen Bekir Usta, "A'dan Z'ye tüm malzemelerimizi en kalitelisinden kullanıyoruz. Deneyenler asla vazgeçemiyor. Ramazan ayında da yüzde 50 bedava veriyoruz." dedi.
Konya'da gerçek etli en lezzetli çiğ köfteyi yapıyorum dedi, kapısında kuyruk oluştu! Ramazan ayında yüzde 50 bedava veriyor

Çiğ köfte konusunda hassas olduğunu dile getiren Bekir Usta Şifa Çiğköfte Firma Sahibi Bekir Erkol, "1981 doğumluyum. Daha önce çeşitli işlerde çalıştım. Esnaf olarak halka hizmet etmeyi hayal ediyordum. Gıda sektörüne girdim. 1980'lerde babamız bizlere çiğ köfte yapardı. Ben de ondan esinlenerek ilerleyen yıllarda yakın çevreme çiğ köfte yapmaya başladım. Babamın elini aldım ve onu geçtim diyebilirim. O zamanlar sürekli etli çiğ köfte yapsak bile risklerinden dolayı işe ilk olarak etsiz çiğ köfte ile girdim. 2010'da bu furya patladığında bir markanın bayisi olarak giriş yaptık. Bu firmayı geliştirdik ve 56 tane bayiye ulaştık. Konya, Kayseri, Afyon, Karaman bölgeleri ve ilçelerine tek başıma bakıyordum. Lakin şöyle bir sıkıntımız vardı. Çiğ köftenin kalitesini bildiğim için bu bayinin çiğ köftesinden memnun değildim. Sürekli farklı lezzette geliyordu. Bunu sorduğum zamanda da farklı bahaneleri vardı. Fakat ben de bu gıdayı insanlara yedirdiğimiz için bu durumdan memnuniyetsiz oldum ve ilerleyen dönemde 56 bayiyi bir anda bıraktım." dedi.

cig-kofteci-bekir-usta-4.jpg

'KALİTEMİZİN ÜSTÜNE KALİTE KOYARAK DEVAM ETTİK'

Kendi çiğ köftesini yaptığını ve kalitesini artırarak devam ettiğini dile getiren Bekir Erkol, "Bu markayı bıraktıktan sonra potansiyelimizi bildikleri için farklı firmalardan teklif geldi. Tekrar bu işe başladım. Daha sonra çalışırken yine aynı sorunlarla karşılaşmaya başladım. Acılı ve acısız çiğ köftenin lezzeti aynıydı. Düzgün bir çiğ köfte yapacağım diye karar verdim. İlk başta birkaç kilo etli çiğ köfte yaptım ve hızlıca tükendi. Daha sonra bunu artırarak devam ettim. Baktım ki insanlar bu lezzete alıştı ve devamlı kendi yaptığım çiğ köfteden istiyor buna devam etmeye karar verdim. Kalitemizin üstüne kalite koyarak devam ettik. " ifadelerini kullandı.

cig-kofteci-bekir-usta-3.jpg

'KONYA'DA EN LEZZETLİ ÇİĞ KÖFTEYİ YAPIYORUZ'

Konya'da en lezzetli çiğ köfteyi yaptıklarını söyleyen Bekir Erkol, "Konyalının damak tadına düşkün olduğunu biliyorum ve bunu bildiğim için kaliteye özel önem verdim. İşimizin hızlı şekilde duyulmaya başladı. İnsanlar birbirine tavsiye etmeye başladı. Böylelikle hızla kendimizi geliştirdik. Konya'nın ilçelerinden müşterilerimiz gelmeye başladı. Yola çıkarken para pul düşüncemiz olmadı. İnsanlar kaliteli gerçek çiğ köfte yesin dedik ve amacımıza ulaştık. 2017'den bu yana Çiğ Köfteci Bekir Usta ismimizle ilk günkü lezzetle bozmadan ve kalitemizi devam ettirerek yolumuzu devam ettik. Biz daha iyisini yapana kadar Konya'da en lezzetli çiğ köfteyi yapıyoruz. Bu konuda da oldukça iddialıyız." dedi.

cig-kofteci-bekir-usta-5.jpg

'TEMEL ŞİFREMİZ DOĞAL VE KALİTELİ MALZEME KULLANMAK'

Kaliteden asla taviz vermediklerini belirten Bekir Erkol, "Çiğ köftemizin içinde su kullanmıyoruz, domates kullanıyoruz. Gizli bir şifremiz yok. Domates, yeşil soğan, kuru soğan, sarımsak, baharatın ve zeytin yağının kalitesini kullanıyoruz. Etin en iyisini tercih ediyoruz. Lezzetimizin temel şifresi doğal ve kaliteli ürün kullanmak. Evimde kullandığım zeytin yağını ürettiğimiz çiğ köftede kullanıyoruz. Fiyatı önemli olmadan tamamen en yüksek kalitedeki malzemelere yer veriyoruz. Damak tadına önem verenler fiyatımıza takılmaz. Ne kadar yemek istediğine karar verir ve alır. Bütçesi zorlananlar için de sürekli kampanyalar yapıyoruz. Yeter ki bu lezzetimizden uzak kalmasınlar diye ayın 1'i ve 15'inde aldığı kadarın yarısını ücretsiz veriyoruz. Her Çarşamba günü de iki dürüm alana bir dürüm hediye ediyoruz. Ramazan ayı boyunca da geleneksel kampanyamızı sürdürüyoruz. Ramazan'ın her günü yarım kilo alana 250 gram, 1 kilo alana da yarım kilo ücretsiz veriyoruz." şeklinde konuştu.

cig-kofteci-bekir-usta-haber2.jpg

'ETLİ ÇİĞ KÖFTE RİSKTİR'

Etli çiğ köftenin risk olduğunu fakat gün içinde sürekli yeni ürün yaptıklarını kaydeden Bekir Erkol, "Pastaneden aldığınız yaş pasta sıcakta durduğunda anında bakteri üretir. Günde 4-5 defa çiğ köfte yapıyoruz. Bu tezgahta durursa tabi ki bozulur. Ama sürekli yenisini yaptığımız için kalitesinden taviz vermiyoruz. Bu sebeple de yıllardır asla bir problem yaşamadık. Etli çiğ köftemizin bozulduğuna dair bugüne kadar tek bir olumsuz yorum duymadık. Etli çiğ köftede risk çok büyük ama kaliteli yaptığınızda tüm sorun ortadan kalkıyor." dedi.

cig-kofteci-bekir-usta-6.jpg

FARKLI SUNUMLARI DA BULUNUYOR

Bekir Erkol, "Porsiyon ve dürümün yanında farklı sunumlarımız da bulunuyor. Konya sarması yapıyoruz. Bunu yerel lezzet olarak ortaya çıkardık. Konya'mıza has bu lezzetimiz de çok sevildi. Ayrıca tepside sunum yapıyoruz. Bunu yapan başka bir yer yok. Dürümümüz de tek çeşit. İçine yoğun şekilde çiğ köfte koyuyoruz. İçerik olarak başka bir yerden alsanız sanırım ultra mega diye satarlar. Örneğin 150 gram koyuyoruz deriz ama kesinlikle daha fazla koyarız. Yaklaşık 200 gram çiğ köfteyi bir dürümün içine katarız. Bu sebeple de gayet doyurucu olur." ifadelerini kullandı.

cig-kofteci-bekir-usta-1.jpg

'KONYA'DA HERKES KALİTELİ ÇİĞ KÖFTE YİYECEK'

Bir söz verdiklerini ve şehirde herkese kaliteli çiğ köfte sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Bekir Erkol, "Tabelamızın yanında Şifa Çiğ Köfte yazar. Yemediğimiz ürünü asla yedirmeyiz. Ayranımız da diğer tüm ürünlerimiz de birinci sınıftır. Söz verdik. Konya'da herkes kaliteli çiğ köfte yiyecek. Ömrümüz yettiği müddetçe de her şeyin en kalitesini sunmaya devam edeceğiz. Farklı bölgelere de şube açmayı planlıyoruz. Meram ve Yazır bölgesine açılmayı düşünüyoruz. Her taraftan talep var. Bayilik konusuna kesinlikle girmeyeceğiz. Bu iki bölgeye yoğunlaştık. Şu anda halihazırda Selçuklu’da Kılınçarslan Mahallesi, Ankara Sokak’ta bulunuyoruz. Misafirlerimize yapacağımız anket neticesinde de ikinci şubemizi nereye açacağımıza karar vereceğiz. Allah işinizi düzgün yapan herkesin yolunu açık etsin. İşini düzgün yapmayan kişilerin işi rast gitmesin ki diğer insanlara zarar vermesin düşüncesindeyim." diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :