Konya'da havalar ısındı, çalışmalar yoğunlaştı

Konya'da havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışmaları hız kazandı. Karatay’a yakışır bir hizmet vererek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için imkânlarını seferber eden Karatay Belediyesi, ilçenin dört bir yanında büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerle, özellikle larva döneminde titiz bir çalışma yürüten belediye ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte yoğunlaştırdığı çalışmalarla koruyucu önlemler alıyor.
Konya'da havalar ısındı, çalışmalar yoğunlaştı

Karatay Belediyesi, Konya'da hava sıcaklığının son günlerde artmasıyla birlikte çoğalan haşerelerin oluşturabileceği rahatsızlıkları en aza indirmek ve halk sağlığını korumak amacıyla etkili ilaçlama çalışması yürütüyor.

KARATAY’DA ETKİN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Ekipler, yaz ayları boyunca rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepleri de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor.

İlçe genelindeki parklar, bahçeler, cadde ve sokakları titizlikle ilaçlayarak vatandaşların huzur içinde vakit geçirmelerini sağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçede yaşayan vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmeleri için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini söylüyor.

karatayda-etkin-ilaclama-calismalari-yapiliyor.jpg

İlaçlama faaliyetlerinin Karatay’ın tüm mahallelerinde çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden sürdürüldüğünü belirten yetkililer şunları aktardı; “Halk sağlığı her zaman önceliğimiz ve ilaçlama çalışmalarında kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı. Bu noktada özellikle yaz aylarında artan sıcak hava ve nem, haşere ve zararlı organizmaların üremesi için uygun bir ortam oluşturuyor. Bu yıl ilaçlama çalışmalarında kullanılmak üzere 2.5 ton uçkun ilacı, 1 ton larvasit ve 500 litre de reziduel (uzun etkili) ilaç tedarik edildi. İlaçlama çalışmalarımız 80 mahallenin tamamında sabah 06.00 ile 10.00 ile akşam 18.00 ve 22.00 saatleri arasında haftada 2 kere olmak üzere ULV cihazlı 9 araç ve 21 kişilik personelle yapılıyor. Ayrıca hayvancılık yapılan tüm mahalleler ve ilçe genelindeki bütün sulama kanalların da haftada 1 kez olmak üzere larva ilacıyla ilaçlanıyor. Bu nedenle belediye olarak düzenli ve etkin bir ilaçlama çalışması yürütüyoruz. Ekiplerimiz, çevre dostu ilaçlama yöntemlerini kullanarak hem halkımızın sağlığını önemsiyor hem de çevreyi koruyor.”

Etiketler :