Konya’da hayvanlar zehirlendi iddiası!

Ankara Yolu Hava Lojmanları karşısı Beyman Sultan Sokak’ta geçtiğimiz gün 4 tane kedi ölü bulundu. Kedilerin bir site bahçesine atılan zehirli balıkları yiyerek öldüğü iddia edildi. İddiaya göre, birkaç hayvanseverin her gün düzenli olarak besleme yaptıkları Hava Lojmanları Beyman Sokak’ta kediler zehirlenerek öldürüldü.
Konya’da hayvanlar zehirlendi iddiası!

Bu kadar kedi ölümünün tesadüf olmadığına dikkat çeken HAYDOSEV Derneği Gönüllüsü Hayvansever Şaziye Pekdemir, “Uzun bir süredir üç arkadaş dönüşümlü olarak kedileri besliyoruz. Aslında dört kişiydik ve site içerisinde kedi ve köpeklere bakan hocamız bir ay önce buradan başka bir şehre taşındı ve artık bu görev de bize kaldı. Hem kedilerimizi hem de köpeklerimizi bu civarlarda beslemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz salı günü kendi sitemin bahçesinde bir tane ölü kedi buldum. Daha sonra başka siteye gidip besleme yaptığım zaman apartman görevlisi bu bölgede üç ölü kedi daha bulduğunu söyledi. Sitenin içerisinde kapalı alana serpiştirilmiş ve zehirli olması çok muhtemel balıklar tarafından kedilerin zehirlendiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

konyada-hayvanlar-4.jpg

‘BİRKAÇ ŞÜPHELİ DURUM VAR!’

Hayvanların zehirlenerek öldürüldüğüne dair birçok şüpheli durum olduğunu öne süren Şaziye Pekdemir, “Bazen besleme noktalarına yemek artıkları falan koyulur ama bizden başka besleme yapan olmaz. Özellikle balıkların kapalı alan içerisine atılması ve kedileri besleyen hocamızın taşınmasıyla kedilerin ölmesi bizde bir şüphe uyandırdı. Çünkü sitede hocamızın besleme yapmasına muhalif olan birçok kişi varmış. Özellikle bu kapalı alanda biz daha önce hiç yiyecek görmemiştik. Ben de içeriye küçük kaplar koymuştum anne ve yavru kediler hemen gelip yiyorlardı. Site sakinleri çok uzun yıllar burada besleme yapan hocamıza çok baskı yapmışlar. Sitenin apartman yöneticisi ve apartman görevlisi de çok hayvansever fakat site sakinleri tarafından yapılan baskı sonucunda burada bulunan yuvaları atmak zorunda kaldılar. Çünkü başka hayvanlara da zarar gelmesini istemediler” ifadelerini kullandı.

saziye-pekdemir-konyada-hayvanlar.jpg

KARATAY BELEDİYESİ’NE KAPALI ALAN ÇAĞRISI

Karatay Belediyesi’ne sokak hayvanları için özel istekte bulunan Pekdemir, “Buraya ait 10 tane sabit kedimiz vardı ama burası besleme noktası olduğu için aynı zamanda birçok kedinin de uğrak noktası haline geldi. Ben günde yaklaşık 3 kilo mama veriyorum ve ertesi gün o mama bitiyor. Oldukça fazla kedi besliyoruz. Bu bölgedeki kedi ve köpek sayısı çok fazla. Karatay Belediyesi Dolapoğlu Caminin parkına iki tane kedi yuvası yaptı ancak orası açık bir alan. Biz hayvanseverler olarak oraya bir tane büyük bir kapalı alan yapılmasını istiyoruz. Korunaklı ve kuru bir alan olursa ve kapısı da sadece kedilerin girebileceği bir şekilde olursa çok daha iyi olur. Burada kedi ve köpeklerimizin barınmalarına izin verilmiyor. Karatay Belediyesi’nden ricam bu alana ve olabildiğince her bölgeye kedi, köpek barınma ve besleme noktaları açmalarıdır. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama bireysel olarak gerçekten yetemiyoruz” diye konuştu.

konyada-hayvanlar-3.jpg

‘ONLAR, KİRLİ ISIRAN YARATIKLAR DEĞİLLER’

Pekdemir, ailelerin çocuklara hayvan sevgisi aşılaması gerektiğini ve onları kirli, ısıran yaratıklar olarak göstermemeleri gerektiğini söyledi. Pekdemir, “Ben aynı zamanda HAYDOSEV Derneği’nin de gönüllüsüyüm. HAYDOSEV Derneği çok büyük bir özveriyle çalışan bir dernektir. Biz hayvanseverler olarak kendi bütçemizle yapmaya çalıyoruz ama o da bizi gerçekten çok zorluyor. Hem maddi olarak hem de zaman olarak zorluk yaşıyoruz. Biz arkamızdan bir şey bırakmak istemediğimiz için buranın temizliğini de yapıyoruz. Eğer bizler yapabiliyorsak ben herkesin bunu yapabileceğini düşünüyorum. Herkes küçük de olsa buna bir destek verirse ben bizlerin işlerinin kolaylaşacağını düşünüyorum. Daha çok hayvan severi dışarıda görmek isteriz” diyerek sözlerini noktaladı.

konyada-hayvanlar-5.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ