Konya'da ihtiyaç sahipleri için destek başvuru ekranı açıldı! Talep göndermek için tıklayınız

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs sebebiyle işsiz kalan ya da yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için Sosyal Yardım Talep Formu içeren başvuru ekranı açıldı.
Konya'da ihtiyaç sahipleri için destek başvuru ekranı açıldı! Talep göndermek için tıklayınız

Koronavirüs salgını sonrası Türkiye'de birçok işyeri kapanmış, bununla birlikte de çok sayıda vatandaş maddi zorluk yaşamıştı. Geçtiğimiz günlerde zor durumda kalan vatandaşlar için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Konya İçin İyilik Vakti' ismiyle kampanya düzenlenmişti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin tamamında başlatılan 'Biz Bize Yeteriz' Kampanyası sonrası 'Konya İçin İyilik Vakti' projesine yardım yapanların gönderdikleri tüm paralar hesap sahiplerine geri iade edilmişti.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE KAMPANYASINA DESTEK VERİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’nın beraberlik için önemli bir adım olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem" başlığı ile başlatılan kampanya hayırseverlerimizle dar gelirli vatandaşlarımızın arasında köprü vazifesi görecektir. Konya Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, sanayicilerimiz, hemşehrilerimiz hep birlikte destek veriyoruz. Bu vesile ile tüm hayırseverlerimizi Milli Dayanışma Kampanyası ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞU ANDA EN ÖNEMLİ KONU EVLERDE AŞIN KAYNAMASI

Salgın nedeniyle Konya’da şu anda en önemli konunun ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gidermek olduğunu vurgulayan Başkan Altay, dün ihtiyacı olmayan kişilerin bugün ihtiyaç sahibi konumuna düştüğünü belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin listesinde 20 bine yakın ihtiyaç sahibi bulunduğunu ve bu kişilere Sosyal Kart aracılığıyla normal zamanlarda yardım yapıldığını kaydeden Başkan Altay, “Ama şimdi sayı iki katına çıktı. Bu insanlar bugüne kadar bizden hiçbir destek almamıştı. Kendi yağlarında kavrulan, devlete, millete, belediyeye karşı tüm sorumluluğunu yerine getiren insanlardı. Bugün ilk kez ihtiyaçları var. Onun için biz de sadece bu işe yoğunlaştık ve bir koordinasyon dahilinde bugünden itibaren Sosyal Kartları dağıtmaya başlıyoruz. Şu anda en önemli konu özellikle yaklaşan Ramazan ayında evlerde aşın kaynaması. Bütün ekonomik gücümüzü buna ayırdık. Merak etmeyin, Allah’ın izniyle herkese yeteceğiz” dedi.

EL UZATMADIĞIMIZ KİMSE KALMAYACAK

Sosyal yardımları Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarından karşıladıklarını bununla ilgili bir bütçe sorunu olmadığına vurgu yapan Başkan Altay, “Çünkü bahar geldi sahada yapmamız gereken işler vardı onları yapamıyoruz. O işlerin bütçesini de buraya ayırıyoruz. Belki bazı hizmetleri 6 ay, 1 yıl ertelemek zorunda kalacağız. Ama şu anda önceliğimiz insanların evinde aşının kaynaması. Bütün enerjimizi buna harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

DESTEK İÇİN BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs sebebiyle işsiz kalan ya da yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için Sosyal Yardım Talep Formu içeren başvuru ekranı açıldı. Bu süreçten olumsuz etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, aşağıdaki linke tıklayarak Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talebinde bulunabilecek.

SOSYAL YARDIM TALEP FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

sosyal-yardim.JPG

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ