Konya'da ikinci el eşya alım ve satımı yapan iş yerine operasyon! Polis şaştı kaldı

Konya’da ikinci el eşya alım ve satımının yapıldığı bir iş yerine polis tarafından operasyon düzenlendi. Polisi şaşkına çeviren operasyonda iş yerinde on binlerce lira değerinde çalıntı eşya ve maddi değeri yüksek olan tespihler ele geçirildi. Olayla ilgili iş yeri sahibi ve çalıntı eşyaları satın aldığı tespit edilen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri bir ikametten hırsızlık yapıldığı bilgisine ulaştı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler şüphelilerin yakalanması ve çalınan eşyaların ele geçirilmesi için çalışma başlattı.

POLİS YÜZLERCE ÇALINTI EŞYAYA EL KOYDU

Araştırmaları genişleten polis ekipleri çalıntı eşyaların ikinci el eşya alım ve satımının yapıldığı bir iş yerinde olduğunu tespit etti. İş yerine operasyon düzenleyen polis, iş yeri sahibi Melike G.’yi gözaltına alırken iş yeri deposunda yaptığı aramalarda bisiklet, buzdolabı, fırın, ısıtıcı ve vantilatör gibi eşyaların yanı sıra çok sayıda çalıntı elektronik cihaz ele geçirdi.

İş yerindeki aramalarına devam eden polis ekipleri iki valiz içerisinde çalıntı olduğu öğrenilen 60 bin lira değerinde sıkma kehribar, damla kehribar, rus oltusu gibi maddi değeri yüksek olan 985 adet tespih ve kolye ele geçirdi.

calinti1.jpg

ŞÜPHELİ YAKAYI ELE VERDİ

Polis ekipleri iş yeri deposunda ele geçirilen çalıntı eşyalara el koyarken iş yeri sahibini gözaltına aldı. İş yeri sahibin ise çalıntı eşyaları Hüseyin Haşsatıcı isimli şahıstan aldığı tespit edildi. Kısa süre içerisinde hırsızlık olaylarının şüphelisi Hüseyin Haşsatıcı’ya ulaşan polis ekipleri şahsı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce de hırsızlık suçundan kaydı olduğu ve aranmasının bulunduğu anlaşıldı.

Gözaltına alınan şüpheli Hüseyin Haşsatıcı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken iş yeri sahibi Melike G.’ye Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi suçundan işlem yapıldı. Polis, ele geçirilen çalıntı eşyaları ise sahiplerine teslim etti.

KONYA HABER

Etiketler :