Konya'da 'İmam Hatipliler Gecesi'

Konya'daki İmam Hatip liseleri ve İmam Hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler tarafından 'İmam Hatipliler Gecesi' programı düzenlendi.

Konya'da 'İmam Hatipliler Gecesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen gece, Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi mehter grubunun marşlarıyla başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından programda; Arapça, Türkçe ve Farsça şiir dinletileri ile ilahiler okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, programda yaptığı konuşmada, etkinliğin Konya'da ikincisinin gerçekleştirildiğini söyledi.

İmam Hatip okullarının zor zamanlarda ve imkansızlıklar içinde kurulduğuna dikkati çeken Gürsoy, "Bu okullar ülkemizi arzu ettiği iklime ulaştıran, imkansızları başaran, hayalleri gerçekleştiren, karanlık günleri aydınlatan yiğitler yetiştirerek, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Bundan sonra da bu millete hizmet edecek, ülke ve toplum menfaatini her şeyden üstün tutacak nesiller yetiştirmeye inşallah devam edecektir" diye konuştu.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise milletin İmam Hatip okullarına duyduğu sevginin günden güne arttığını ifade etti. İmam Hatiplilerin değerlerinden ödün vermeyeceğini dile getiren Öksüz, çocuklarını İmam Hatip okullarına gönderen ailelere teşekkür etti.

timav-3-geleneksel-hikaye-yarismasi-6129972_400.jpg

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uluslararası Dini Eğitim Öğretim Daire Başkanı Osman Demirgül ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

Bakmadan Geçme