Konya’da Kadınlar Pazarı'nda meyve ve sebze fiyatlarında son durum! Fiyatlara şaşıracaksınız

Kış ayları ile meyve ve sebze fiyatlarına zam gelmesi beklenirken Konyalı esnaflar, fiyatların uygun olduğunu söyledi. Yükseliş beklemediklerini söyleyen esnaflar, satışların yaz aylarına göre düştüğünü belirtti.
Konya’da Kadınlar Pazarı'nda meyve ve sebze fiyatlarında son durum! Fiyatlara şaşıracaksınız

Konya Kadınlar Pazarı (Melike Hatun Pazarı) esnafları, yaz aylarında satılan meyve ve sebzelerin, 2023’ün son ayında 10-20 TL zamlı haliyle satıldığını kaydetti.

konya-kadinlar-pazari-melike-hatun-pazari.jpg

Yılbaşından sonra fiyatların yükseliş göstermeyeceğini belirten pazar esnafı Mehmet Deryal, meyve ve sebzelerin zamlanma sebeplerinin hava şartları ve arz talep değişiklikleri olduğunu vurguladı.

konyada-meyve-ve-sebzelere-zam-gelecek-mi-001.jpg

“1 OCAK’TAN SONRA ZAM GELMEZ”

Yaz aylarındaki müşteri sayısının kış aylarında düştüğünü söyleyen Deryal, “Şu an en çok satılan meyve, mandalina ve portakaldır. Çünkü tam zamanı. Zaten fiyatlar da müşterilerinin alabileceği derecede. Hem şu an hem de önümüzdeki yıl sebze ve meyvelere zam gelmeyeceğini düşünüyorum. Yani 1 Ocak’tan sonra da zam gelmez.” ifadelerini kullandı.

faruk-yildirim.jpg

“MEYVELER DAHA FAZLA SATILIYOR”

Meyve ve sebzelere gelen zamların arz talep sebebiyle olduğunun altını çizen pazar esnafı Faruk Yıldırım, müşterilerin herhangi bir ürüne taleplerinin düşüşüyle fiyatlarının da düştüğünü belirtti. Yıldırım, “Şu an meyveler, sebzelere göre daha fazla satılıyor. Konyalılar zaten yazın kurutmalık birçok sebze aldıklarından dolayı, dolapları sebze dolu. Şimdi sadece meyve alıyorlar. Malum havaların soğumasıyla hastalıkların artması, vatandaşları meyve tüketmeye itiyor.” şeklinde konuştu.

erdal-serin.jpg

“FİYATLAR PAHALIYKEN MÜŞTERİ ÇOĞALIYOR”

Meyve ve sebzelerin satışı hakkında yorum yapan Erdal Serin, “Kadınlar pazarındaki müşteri sayımız azaldı. Zaten kış aylarında hep böyle olur. Fiyatlarla alakalı bir düşüş değil bu. Müşterilerimiz aslında fiyatlar pahalıyken ürünlerimizi satın alıyorlar. Ucuzken pek de uğramıyorlar. Herhalde pahalı ürünlerin diğer ürünlere göre çok kaliteli olduğunu düşünüyorlar. İllaki kalite konusunda farklılık gösterir ama tüm ürünler uygun fiyattayken de kalitelidir.

konyada-meyve-ve-sebzelere-zam-gelecek-mi-002.jpg