Konya'da kamu kurum ve kuruluşlarında yaz kıyafeti uygulaması

Konya'da Kamu kurum ve kuruluşlarında yazlık kıyafet uygulamasına geçiliyor.
Konya'da kamu kurum ve kuruluşlarında yaz kıyafeti uygulaması

Bürolarda görevli bayan ve erkek personel Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun kılık-kıyafetle çalışabilecekler.

Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabi olacak.

Konya Valisi Vahdettin Özkan imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda,

“İklim koşullarının olumsuz etkilerini azaltmak ve görevin daha rahat yürütülmesini sağlamak amacıyla, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin” 5’inci maddesi ile 25.05.2007 tarihli ve 2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesinde belirtilen hususlara uyulmak ve sıralı amirlerce titizlik ve duyarlılıkla konuya gereken önem verilmek ve izlenmek şartı ile Yönetmeliğin 11’inci maddesi gereğince, 15 Mayıs–15 Eylül 2021 tarihleri arasında İlimizde yaz kıyafeti uygulamasına geçilmesi uygun görülmüştür. Yönetmelikte belirtilen diğer konulara uyularak, kamu personelinin Devlet memuruna duyulan itibar ve güvene yakışan kılık kıyafet içerisinde olmaları sağlanacaktır.” denildi.

15 Eylül 2021 Çarşamba günü sona erecek yaz kıyafeti uygulaması süresince, erkek personelin ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu bulunmuyor. Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olan personel ise ilgili kurum ve kuruluşların özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabi olacak.