Konya’da kanalizasyon ve doğal gazı olmayan sokak yerel seçimlerde oy kullanmayacak

Konya’nın Ereğli ilçesi Cahı Mahallesi Efe Sokak sakinleri yıllardır kanalizasyon ve doğal gaz olmadan yaşam mücadelelerini sürdürüyorlar. Hizmetlerin gelmediği sokak sakinleri 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmayacaklarını söylediler.
Konya’da kanalizasyon ve doğal gazı olmayan sokak yerel seçimlerde oy kullanmayacak

Konya’nın Ereğli ilçesinde doğal gaz ve kanalizasyon gibi altyapının oluşmadığı onlarca mahalle ve sokak bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Cahı Mahallesinde Efe Sokak oldu. Mahalle sakinleri yıllarca kanalizasyon altyapısı için belediyeye başvurdular. Başvurular hep çeşitli sebeplerle yapılmadı. Kanalizasyonu bulunmayan sokak sakinleri evlerinin yanına açtırdıkları kuyuları kullanmaya başladılar. Gelişen süreç içerisinde kanalizasyonun yapılması için onlarca kez belediye ekiplerine başvurulsa da netice alınmadı.

DOĞAL GAZ DA GELMEDİ

Kanalizasyon altyapısının gelmesinden yakınan sokak sakinlerine bir darbe de doğal gaz’ın gelmemesi vurdu. Yıllar önce şehre gelen doğal gaz hizmetinden yararlanamayan sokak, şimdi de bunun mücadelesini vermeye başladı.

SOKAK SAKİNLERİ OY KULLANMAYACAK

Sakağın altyapısı için yıllarca mücadele veren sakinler, belediyeyi protesto etmek için bu seçimde oy kullanmayacaklarını bildirdiler. Sokak sakinleri her seçim döneminde sokağa iyileştirme maksatlı kum döküldüğünü bunun da geçici çözüm olduğunu dile getirdiler. Kanalizasyon ve doğal gazın gelmediği sokak sakinleri bu 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmayacaklarını tepkiyle belirttiler.

 Editör
Etiketler :