• Haberler
  • Konya
  • Konya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Konya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Konya merkezinde kar kalınlığı 22 santimetreye ulaştı.

Konya merkezinde kar kalınlığı 22 santimetreye ulaştı.

Kent merkezi ve ilçelerinde dün akşamdan itibaren devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

konya-kar-1-001.jpg

Kar nedeniyle şehir beyaza bürünürken, sabah işlerine gitmeye çalışan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ağaçların devrildiği, bazılarının dallarının kırıldığı görüldü.

konya-kar-2-001.jpg

Belediye ekipleri de kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

konya-kar-5.jpg

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

konya-kar-3-001.jpg

Konya'nın güney ve batı kesimleri ile Karaman çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacağı öngörülüyor.

konya-kar-4.jpg

Yetkililer, Konya-Antalya kara yolunun yüksek kesimleri başta olmak üzere kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

konya-kar-6.jpg

Bakmadan Geçme