Konya'da Karkent ilkokulunun yıldızı parlıyor

Konya’da başarılarıyla ön plana çıkan Karkent İlkokulu, eğitim faaliyetlerinin yanında sportif faaliyetleriyle de dikkat çekiyor.
Konya'da Karkent ilkokulunun yıldızı parlıyor

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Karkent İlkokulu, faaliyetleri ve başarılarıyla ön plana çıkıyor. Konu hakkında detaylı bilgiler veren Karkent İlkokulu Okul Müdürü Vedat Ay, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

img-6429.jpg

‘YERLEŞMİŞ KURUM KÜLTÜRÜ VAR’

Okulda yerleşmiş bir kurum kültürü olduğunu ifade eden Ay, “Okulumuz 1998 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Şu anda ilkokul olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Okulumuz Karkent Sitelerinde yer aldığı için Karkent adı verilmiş. 836 öğrencimiz var. 24’ü ilkokul, 4’ü anasınıfı olmak üzere toplamda 28 dersliğimiz var. Burada yerleşmiş bir kurum kültürü var. Çocuklarımızın milli, manevi değerlere bağlı bireyler olması için bugüne kadar güzel faaliyetler gerçekleştirilmiş. Bizler de elimizden geldiğince çocuklarımızı vatana millete hayırlı, teknolojiyi kullanan, kendini geliştiren, çevresine, ailesine yararlı kişiler olarak yetiştirmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

img-6410.jpg

‘BİRÇOK FAALİYETİMİZ VAR’

Okul olarak sürekli faaliyet ve etkinlikler yaptıklarını belirten Ay, “Sosyal çalışmalar, kültürel faaliyetler ve spor etkinliklerini ilkokul olduğumuz için özellikle tercih ediyoruz. Judo sporu, masa tenisi faaliyetlerine katılan öğrenci gruplarımız var. Yardım çalışmaları, kermesler düzenleniyor. Yakın zamanda Filistin için de bir kermes düzenledik. Çocuklarımız çok bilinçli. Kantinde yabancı firmaların ürünleri satılmasın diye afişler hazırlamışlardı. Örneğin İsrail ürünlerini boykot eyleminde her öğrencimiz kendinin gücü yettiğince tepkisini göstermeye çalıştı. Bu da gelecek adına bizi ümitlendiriyor.” ifadelerine yer verdi.

img-6419.jpg

‘VELİLERİMİZ BİLİNÇLİ, ÖĞRENCİLERİMİZ YETENEKLİ’

Okulda yapılan çalışmalardan bahseden Ay, “Velilerimiz çok bilinçli. Yetenekli çocuklarımız var. Bu yüzden başarıya daha hızlı ulaşacağımızı düşünüyorum. Okulumuzda hiç boş yer yok. Tamamını kullanıyoruz. Çok amaçlı salonumuz, kütüphanemiz, akıl-zeka oyunları sınıfımız var. Buralarda çocuklarımız hem kendilerini geliştiriyorlar hem derslerine katkı sağlıyor hem de dikkat eksikliklerini gidermiş oluyorlar. Haftanın 5 günü hafızlık kursumuz var. Ayrıyeten destek eğitim odalarımız var. Okulumuzda şu anda 5 tane üstün zekalı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz için de zenginleştirilmiş eğitim planımız var. Bu çocuklarımıza bireysel eğitim veriliyor.” dedi.

img-6424.jpg

‘SPOR ALANINDA ÖN PLANA ÇIKACAĞIZ’

Spor başta olmak üzere daha birçok alanda ön plana çıkacaklarını belirten Ay, “Hedeflerimiz var. Okulumuzun ön plana çıkması için planlarımız var. Spor alanında ön plana çıkacağımızı düşünüyorum. Akıl-zeka oyunları alanında ciddi hazırlıklarımız var. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Karkent İlkokulumuz zaten kendini ispatlamış bir kurumdur. Öğretmenlerimiz, personellerimiz çok kaliteli. İdarecilerle birlikte 36 tane öğretmenimiz var. Çocuklarımıza oldukça ilgililer.” diye aktardı.

vedat-ay.jpg

‘GİRİŞ ÇIKIŞLARDA CADDE KAPALI’

Okulun giriş ve çıkış saatlerinde okul önündeki yolun araç trafiğine kapatıldığını vurgulayan Ay, “Okulumuzun önü parka bakıyor ve tek cadde. Bu caddenin kapatılması için velilerimiz talep etmişlerdi. Biz de bu isteklere yönelik problemi çözüme kavuşturduk. Okulumuzun giriş ve çıkış saatlerinde araç trafiğine yolu kapattık. Velilerimiz bu duruma çok memnun oldular. Çocuklarımızın güvenliği için böyle bir önlem almış olduk.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :