Konya’da kitap okuma ve yazma kültürü gelişecek

Konya Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütülen “Başarmaya Hazırım” projesi kılavuz hikâye kitaplarının öğrenciler tarafından velilere okunması ve kitapla ilgili sohbet edilmesi süreci tamamlandı.
Konya’da kitap okuma ve yazma kültürü gelişecek

Proje ile ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada: “Projenin birinci aşamasında proje takvimi doğrultusunda ilçe komisyonları tarafından okul sorumluları ve ilkokul 3. sınıf öğretmenlerinin bilgilendirilmeleri yapıldı. Daha sonra 3. sınıf öğretmenleri, veli bilgilendirme toplantıları düzenledi.

“Başarmaya Hazırım” Kılavuz Hikâye Kitabı ve “Hikâye Kitabı Özel Defteri”nin bütün öğrencilere dağıtılmasının ardından kitap okuma süreci başladı. Bir ay gibi kısa bir sürede öğrenciler, kitapları aileleriyle birlikte okuyarak kitapla ilgili sohbet etti. 14 Ocak 2023 tarihi itibariyle başlayan projenin ikinci aşamasında da öğrenciler aileleriyle birlikte en yakın kitapçı ya da il/ ilçe/okul kütüphanesine giderek ilgilerini çeken yirmi kitabın listesini hazırlayacak; kitap okuma ve yazı yazma kültürünü aileleriyle ortak etkinlikler yaparak geliştirmiş olacak” denildi.

Etiketler :