Konya’da kitap sevgisi salona sığmıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlen Konya Kitap Günleri çeşitli etkinliklerle ve birbirinden değerli yazarlarla okuyucularını ağırlamaya devam ediyor. Yazarlar Konyalıların ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, yayınevleri ise fuara özel indirim yaptıklarını ve satışların yüksek olduğunu söylediler.
Konya’da kitap sevgisi salona sığmıyor

Konyalı vatandaşlar hem yazarlara hem kitaplara hem de söyleşilere yoğun ilgi gösteriyor.

alisan-kapaklikaya.jpg

Konya Kitap Günlerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Alişan Kapaklıkaya, “Ben Konya Kitap Günlerinde olmanın karesiyim, küpüyüm. Daha çok memnunum. Çünkü her sene ilgi daha çok artıyor. Şu anda imza kuyruğunun başı var sonu yok. İnsanlar sadece bana değil her yazara, okumaya, kitaba, kültüre önem veriyorlar. Yağmurun toprağı sulaması gibi belediye bu fuarla insanların ruhunu, ailesini, gönüllerini suluyor. Bu memnuniyet verici bir şey. Herkesi tebrik ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

konyada-kitap-sevgisi-salona-sigmiyor-4.jpg

Konyalıların okumaya ilgisinin bu kadar yüksek olması bir yazar olarak beni yeni kitaplar yazmaya teşvik ediyor. Herkesin hayatı bir kitaptır. Herkesin çok özel bir hayatı vardır. Herkes biriciktir. Benim gibiler böyle çıkıp yazabiliyorlar ama yazamayan ve bizim yazdıklarımızdan çok değerli hayatları olan insanlar var. Lütfen oturup yazsınlar. Bir gün bir yerlerde karşılarına çıkar” şeklinde konuştu.

senai-demirci.jpg

‘FUARA OLAN İLGİ İNSANA UMUT VERİYOR’

Konyalı vatandaşların fuara olan ilgisinin insana umut verdiğini aktaran Yazar Senai Demirci, “Konya’yı da, kitabı da, okuyucuları da seviyoruz. Konya’ya bu olağan üstü mekanda bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bizden önce de sonra da bizden hayırlıları gelecektir. Kitabın onca ayrılıktan sonra tekrar gündeme gelmesi, canlanması insana umut veriyor. ‘Galiba pandemiyi atlattık’ diyorsun.

konyada-kitap-sevgisi-salona-sigmiyor-2.jpg

Konyalı okurların ilgisi gayet güzel, gayet candan, gayet içten gayet derin Konyalı okuyucular. Her zaman da böyle olmuştur. İnsan hikayelerden yapılma bir canlıdır ve bir kitabı elimize aldığımızda bizden önce yaşanmış bir hikayeye temas ederiz. Onu da kendi hikayemize dahil ederiz. Kim kitap okuyorsa bir hikayeye dahil oluyordur. Bir hikayeyi kendisine alıyordur. Kim kitap yazıyorsa kendi hikayesini herkese açıyordur” diye konuştu.

mehmet-karakoca.jpg

‘KİTAP GÜNLERİNE ÖZEL İNDİRİM YAPIYORUZ’

Hüner Yayınevi olarak kitap günlerine özel indirimler yaptıklarının altını çizen Hüner Yayınlarından Mehmet Karakoca, “Konya kitap günleri elhamdülillah dolu dolu ve çok güzel geçiyor. Organizasyon güzel her geçen gün üstüne koyarak gelişiyor. Öncelikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a daha sonra emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İnşallah okuyuculara iyi hizmet ediyoruzdur. Onları memnun ediyoruzdur. Sadece biraz fiyatlarımız yüksek. Doğal olarak girdilerden kaynaklanıyor ama biz olduğunca kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Konya Kitap Günlerine özel indirimler yapıyoruz . İmzalarımız var, birbirinden özel yazarlarımız var. Yazarlarımızla okuyucularımızı buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün kitap günlerinin 6’ıncı günündeyiz. Satışlarımız elhamdülillah güzel gidiyor. Bütün Konyalı vatandaşları buraya davet ediyoruz” diye aktardı.

aysegul-goksel.jpg

‘SATIŞLARIMIZ ÇOK İYİ GİDİYOR’

Konya Kitap Günlerindeki yoğunluktan memnun olduklarını belirten Alfa Yayınlarından Ayşegül Göksel, “Konya Kitap Günlerine katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bu tecrübeyi ilk defa deneyimliyorum. Çok güzel kültürlü insanlarla tanışıyorum, onlarla bizzat sohbette bulunuyorum. Çok güzel insanlar geliyor. Çok güzel ve çok sosyal bir aktivite. İnsanların gelip gitmesi ve onlarla sohbet etmek çok güzel. Yeni bir şeyler öğrenmek çok güzel. Bizzat ben de görevli olarak onlardan da bir şeyler öğreniyorum ve öğrendiklerimi de başka birilerine tekraren öğretiyorum. Özellikle benim standımda ortaokul, lise çağındaki çocuklar sürekli uzay, bilim, kurgu bu tarz üzerine çok yoğunlaşıyorlar. Özellikle japon klasiklerine çok yoğunluk var. Alfa Yayınevi olarak Konya Kitap Günlerine özel yüzde 20 indirimlerimiz var. Satışlarımız şu anda çok iyi gidiyor. Devamının gelmesini diliyoruz” diye kaydetti.

emre-sarikaya.jpg

‘YOĞUNLUKTAN VE KİTAP FUARINDAN ÇOK MEMNUNUZ’

Yoğunluktan, fuardan ve satışlardan memnun olduklarını ifade eden Selen/Foliant Yayınlarından Emre Sarıkaya, “Konya Kitap Günlerine daha önce de katılmıştım. Çok güzel bir organizasyon. Güzel de bir hareketlilik var. Özellikle hafta sonu bir yoğunluk yaşadık. Hafta içi genelde öğrenciler tercih ediyor. Hafta sonu da aileler geliyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Mesela yazarımız Vehbi Vakkasoğlu’nun kitapları da bizde bulunuyor. İmza için kendisi de kitap günlerine katıldı. Özel indirimler yapıyoruz. Özellikle bizde çocuk kitapları çok tercih ediliyor. Tabi buraya da özel olarak indirimler uyguluyoruz.

konyada-kitap-sevgisi-salona-sigmiyor-6.jpg

Kitap Günleri ilk gün yeni açıldığı için biraz daha sakindi ama ilerleyen günlerde yoğunluk git gide arttı. Elhamdülillah şimdi çok güzel gidiyor. Yoğunluktan ve kitap fuarından memnunuz. Organizasyon çok iyi özellikle dikkat ediyorum. Görevliler dolaşıyorlar bir ihtiyacınız var mı diye soruyorlar. Bir şey lazımsa hemen getiriyorlar. Bizim içinde geriye sadece burada durup kitapları satmak, ürünleri tanıtmak kalıyor. Ben şimdiye kadar bayağı bir kitap aldım ve imzalattım. Herhalde ben buradan aldığım birçok şeyin yarısını herhalde ben de kitaplara vermiş oldum. Ben severek buradayım, herkese de tavsiye ederim” dedi.

duran-cetin.jpg

‘YÜZDE 50 İNDİRİM YAPIYORUZ KİMSE KAÇIRMASIN’

Kitap fuarında yüzde 50’nin de üzerinde indirimler yaptıklarını belirten Beka Yayınlarından Duran Çetin, “Konya kitap günlerine vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kitap satışlarından da gayet memnunuz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

konyada-kitap-sevgisi-salona-sigmiyor-3.jpg

Konya Kitap Günlerine özel en az yüzde 50 indirim yapıyoruz. Bu da bir fırsat diye düşünüyorum. Günümüzde kitap fiyatları çok ucuz değil. Bu açıdan yüzde 50 indirim çok büyük bir indirim diye düşünüyorum. Bence değerlendirsinler. Çoluk çocuk, konu komşu herkes gelsin görsün. Kitap olan yerde farklılık oluyor. O farklılığı bir hissetsinler diye düşünüyorum. Herkesi davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konyada-kitap-sevgisi-salona-sigmiyor-1.jpg

konyada-kitap-sevgisi-salona-sigmiyor-5.jpg

 Muhabir
Etiketler :