Konya'da koronavirüsle mücadelede son durum...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Korona Virüs nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
Konya'da koronavirüsle mücadelede son durum...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta İl teşkilatında kameralar önüne geçti. Usta’ya Toplantı esnasında İl Başkanı Hasan Angı ve Milletvekili Abdullah Ağralı eşlik etti.

Leyla Şahin Usta'nın konuşmalarından satır başları şöyle;

Konya’daki hastanelerde doluluk oranı şuanda yüzde 40 seviyelerinde. Şehir merkezinde 5 bin, ilçelerle birlikte 7 bin üzerinde yatak kapasitemiz var. Şuan sıkıntı yaşamıyoruz. Konya’daki vakaların büyük oranı yurt dışı kaynaklı. Konya içinden vaka sayımız çok az. Dün gece itibarıyla yurtlarımız tamamen boşaltıldı. Vatandaşlar AFAD aracılığıyla evlerine gönderildiler. Evlerinde de 14 gün karantina uygulanacak. Aile hekimleri tarafından takip edilecekler. Yurtlardaki pozitif vakalar da direk hastaneye alındılar. Tedavileri devam ediyor.

Konya’da kimin nerede yattığı son durumu ne olduğu tamamen kontrol altında. Koordinemiz çok sağlam. Konya için güvenli ve iyi şartlar sağlandı. Rahat olalım, paniğe kapılmayalım. Fakat Konyalılar evde durma kuralına yeterince uymuyorlar ne yazık ki. Lütfen kurallara uyalım. Vaka sayısının artıp artmayacağını Konyalıların evde kalıp kalmaması belirleyecek. Bu tamamen bizim elimizde. Eğer evde kalır ve sosyal mesafeyi korursak üstesinden geleceğiz.

Konyalı hemşehrilerimizden hassasiyet bekliyorum. Sokakta çok araç var

Yoğun bakım kapasitemiz çok iyi seviyede.

Vantilatör cihazlarımız çok iyi seviyede. Yoğun bakım kapasitemizi artırmak için çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza emekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Konya’da 17 tane sosyal tesis ve otel sağlık çalışanlarımıza tahsis edildi. Dışardan misafir almıyor bu tesislere. Sadece sağlık çalışanlarını ağırlıyorlar.

Konya'daki vakaların durumu

Konya’da tespit edilen 584 vakanın 100’ü Konyalı
Test sayısı 4 bin 41
Vefat edenlerin tümü Umreci.
Bunlardan 3’ü Konyalı.
60 yaş altı vefat eden yok

mucadele-1.jpg

Konyalıların hassasiyetle kurallara uyarak bu günleri birlikte atlatacağı vurgusu yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, “Tüm teşkilat kademeleri olarak nöbetlerimize devam ediyoruz. Teşkilatlarımız açık ama nöbet sistemiyle artık olabildiğince teması az tutmak zorundayız. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın evde kal çağrısıyla onları korumaya çalışıyoruz. Onların hizmetini de bir taraftan kaymakamlıklarımızın yürüttükleri çalışmalar, bir taraftan belediyelerimizin yürüttüğü çalışmalarla, bir taraftan da teşkilat mensuplarımızla gelen taleplerin karşılanması doğrultusundaki çalışmalar devam ediyor. Bu süreci belki geçmiş hatırlamak adına bir fırsat dönemi olarak, komşuluk ilişkilerimizi geliştirdiğimiz, ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmek için kullanacağımız bir süreç olarak değerlendirebiliriz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ sloganıyla başlattığı kampanya önemli bir birliktelik projesidir. Yeni hükümet sistemiyle Cumhurbaşkanımız liderliğinde bakanlarımızla alınan hızlı kararlar doğrultusunda bu salgını da Allah’ın izniyle en kısa zamanda atlatacağız” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise “hepimizin takip ettiği üzere Çin’den başlayıp tüm dünyada küresel bir salgın haline gelen Korona virüs salgını ile ulusal düzeyde ciddi bir mücadele içindeyiz. Bu salgının çıktığı ilk günden itibaren hükümetimizin aldığı tedbirler son derece kararlı ve yerinde alındığı için bunun rahatlığını yaşıyoruz. Bu salgının başladığı günden beridir en riskli ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çünkü ülkemiz hem Asya hem Avrupa hem de Afrika’nın baskısı altındayız. Buna rağmen aldığımız tedbirler neticesinde çok iyi bir noktadayız” ifadelerine yer verdi.

HABER: Seyfullah Koyuncu