Konya'da Köy Yaşam Merkezileri bir bir açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde bu yıl hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezileri projelerinde Konya’daki birçok mahallede Köy Yaşam Merkezilerinin açılışı yapıldı.
Konya'da Köy Yaşam Merkezileri bir bir açılıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı bilgilendirmede, açılan Köy Yaşam Merkezlerinin ismini paylaştı. Konya’da Eylül ayında yapımı tamamlanan ve faaliyete başlayan Meram Sağlık Köyü Yaşam Merkezinde çocuklar yaparak ve yaşayarak öğreniyor. Bunun yanında Çatak Köy Yaşam Merkezi de faaliyete geçti.

koy-yasam-merkezileri-tamamlandi-2.jpg

Yapılan bilgilendirmelerde, “Eylül - Ekim aylarında yapımı tamamlanan Akşehir Köy Yaşam Merkezinde yürütülen faaliyet sayesinde öğretmen ve öğrenciler geleceğe daha büyük umutla hazırlanıyor. Cihanbeyli Karabağ Köy Yaşam Merkezinde hem velilerimiz hem öğrencilerimiz hayata anlam katan nice güzelliği birlikte yaşıyorlar. Eylül - Ekim aylarında yapımı tamamlanan Akşehir Köy Yaşam Merkezinde yürütülen nice faaliyet sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz geleceğe daha büyük umutla hazırlanıyor” denildi. Köy Yaşam Merkezleri projesiyle atıl durumdaki köy okulları eğitimde çok amaçlı olarak kullanıma açılıyor. Bu kapsamda Anaokul ve ilkokul olarak kullanılan yenilenmiş binalarda Halk eğitim merkezi, kütüphane ve atölye çalışmaları olarak da köy halkına eğitim veriyor.

koy-yasam-merkezileri-tamamlandi-3.jpg

•HATİCE DURSUN

Etiketler :