Konya’da kültür ve sanatın kalbi burada atacak

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşmalarına yer veren Başkan Kılca, “Çocuklarımızı, kültüre ve sanata yatkın bir biçimde yetiştirmeye çalışacağız. Buradan nice sanatçılar, nice yazarlar, nice şairler, nice tiyatrocular yetişeceğine inanıyorum.” dedi
Konya’da kültür ve sanatın kalbi burada atacak

Karatay Belediyesi tarafından Doğuş Mahallesine kazandırılan, farklı yaş ve birçok atölye grubunda eğitimlerine başlayan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nin açılış töreni, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

konyada-kultur-ve-sanatin-kalbi-burada-atacak.jpg

Programın açılış konuşmalarını yapan Başkan Kılca, şu şekilde konuştu; “Kartay’da kültür ve sanatın doğuşuna yeniden şahitlik ediyoruz. Kültür ve sanatın olmadığı bir millet kuru bir ağaca benzer. Öyle ki bu ağacın kimseye faydası olmaz. Ama bu ağacı yeşerttiğiniz zaman dalları olur, gölgesinden istifade edersiniz, meyveleri olur ondan istifade edersiniz.

konyada-kultur-ve-sanatin-kalbi-burada-atacak-001.jpg

İşte kültür ve sanat da böyledir. Estetik ve zarafetle süslenen nesiller, adeta geleceğimizin sigortasıdır. Dolayısıyla kültür ve sanattan yoksun milletlerin hayat damarlarından biri de kopmuş demektir. Bizler Karatay'da kültür ve sanata eğilimli çocuklarımızı bu akademide yetiştireceğiz. Onların önlerini açmış olacağız. Çocuklarımızı, kültüre ve sanata yatkın bir biçimde yetiştirmeye çalışacağız. Buradan nice sanatçılar, nice yazarlar, nice şairler, nice tiyatrocular yetişeceğine inanıyorum.”

konyada-kultur-ve-sanatin-kalbi-burada-atacak-002.jpg

 Muhabir
Etiketler :