Konya'da Kültürpark’taki otobüs duraklarının akıbeti belli oldu! Bitince böyle olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin en yoğun kullanılan durakları arasında olan Kültürpark Otobüs Duraklarında yenileme çalışması başlatarak durakların üzerini kapatıyor. Durakların daha konforlu ve kullanışlı olması amacıyla yürütülen yenileme çalışmasının kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.
Konya'da Kültürpark’taki otobüs duraklarının akıbeti belli oldu! Bitince böyle olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kaliteyi ve konforu artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'da toplu ulaşım alanında insan odaklı planlama anlayışını önceleyen Konya Büyükşehir Belediyesi, daha önce trafik yoğunluğunu azaltmak, sürücülerin ve yayaların güvenliğini artırmak amacıyla turnike sistemine geçtiği Kültürpark Otobüs Duraklarını kapalı durak haline getirmek için yenileme çalışması başlattı.

EN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK?

Durakları daha konforlu ve kullanışlı hale getirecek yenileme çalışmasını okulların ara tatile girdiği dönemde yolcu sayısının az olmasından faydalanarak gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin en yoğun kullanılan durakları arasında olan Kültürpark Otobüs Duraklarındaki çalışmayı en kısa zamanda tamamlamayı planlıyor.

konya-buyuksehir-kulturparka-kapali-otobus-duraklari-yapiyor-1.jpg

18 OCAK'TA KAPATILMIŞTI

Kültürpark turnike durakları iyileştirme çalışmaları nedeniyle 18 Ocak Çarşamba gününden itibaren kapatılmıştı. Kültürpark duraklarında bu tarihten itibaren indirme bindirme yapılmıyor.

konya-buyuksehir-kulturparka-kapali-otobus-duraklari-yapiyor-2.jpg

İyileştirme çalışmaları süresince 45 47, 48, 53, 55, 56, 63, 65, 66, 68, 69, 71, 86 ve 108 nolu hatlar Kültürpark Saraybosna Sebili yanında oluşturulan geçiciduraklarda indirme bindirme yapabiliyor.

Diğer tüm hatlar Alaaddin duraklarında yolcu alıyor ve Kültürpark duraklarında indirme bindirme yapmıyor.

KONYA KÜLTÜRPARK DURAKLARININ YENİ HALİ

Kültürpark duraklarındaki yenileme çalışmaları tamamlanınca aşağıdaki gibi bir görüntüye kavuşacak.

konya-buyuksehir-kulturparka-kapali-otobus-duraklari-yapiyor-4.jpg

KONYA HABER

Etiketler :