Konya’da kuraklık desteklemelerle aşılıyor

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliğince Antalya’da düzenlenen Konya sulama kooperatiflerinin yöneticilerinin katıldığı Sulama Kooperatiflerinin sorunları konulu toplantıda çözüm önerileri belli oldu.
Konya’da kuraklık desteklemelerle aşılıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Konya’nın üretim kapasitelerini açıklayarak konuşmasına başladı. 14 ürünün üretiminde Konya’nın Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatan Müdür Ergin, 957 bin 748 adet büyükbaş, 3 milyon 58 bin 681 adet küçükbaş hayvan ve 9 milyon 853 bin 286 adet yumurta tavuğu ile hayvansal üretimde de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

konyada-kuraklik-desteklemelerle-3.jpg

Tüm dünyada olduğu gibi Konya’da da kuraklığın hissedildiğine değinen Müdür Ergin, "2022 yılı üretim sezonunda kış yağışlarının iyi olmasına rağmen mart ve nisan aylarında beklenen yağışların gelmemesi özellikle bazı kıraç alanlardaki ekili ürünlerde sıkıntı oluştursa da üretim miktarlarımızda fazla bir değişim olmamıştır.

Arpa, buğday, ayçiçeği, mısır ve diğer ürünlerde uzun yıllar ilimiz ortalamalarında ürün rekoltesine ulaşılmıştır. Tarımsal üretim ve üretim değerimizin artışına bağlı olarak ilimizde verilen tarımsal desteklerimiz de artmaktadır.

konyada-kuraklik-desteklemelerle-1.jpg

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Bakanımız Sayın Vahit Kirişci’nin stratejik tespitleri ile 2022 yılı içerisinde tarımsal desteklerimizde artışa gidilerek üreticilerimizin üretim gücü arttırılmıştır. Doğal kaynaklarımız arasında yer alan su ve toprağın tükeneceğini unutmadan, bitmez tükenmez bir miras olarak değil, geleceğimiz için üretim planlamaları yaparak, gelecek nesillerimiz için gıda arzı ve güvenliği sağlanmalıdır. 2023 üretim sezonunda bol ve bereketli ürünler üreterek Ülke tarımının lokomotifi olmaya devam etmenizi diliyorum” dedi.

konyada-kuraklik-desteklemelerle-4.jpg

Etiketler :