Konya'da lise öğrencileri tiyatroda çığır açtı!

Konya’da Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmama Hatip Lisesi öğrencileri “Twelve Angry Women” isimli tiyatro gösterisini gerçekleştirdiler. Tamamen İngilizce olarak yapılan gösteri, izleyicileri tarafından büyük ilgi gördü.
Konya'da lise öğrencileri tiyatroda çığır açtı!

Yaptıkları projelerle ön plana çıkan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu kez de yapancı dilde bir tiyatro gösterisi gerçekleştirdiler. Yönetmenin Berfu Kılıç Çiftçi ve gösterime hazırlayan öğretmenin Binnur Balım’ın olduğu “Twelve Angry Women” isimli İngilizce tiyatroda 12 lise öğrencisi yer aldı. Konya Devlet Tiyatrosu’nda yapılan gösteri, izleyicileri tarafından büyük ilgi gördü.

HABERİN FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

tiyatro-2.jpg

‘UZUN SÜRE ÇALIŞTIK’

Uzun süredir tiyatro için çalıştıklarını ifade eden Rana Şevval Koyuncuoğlu, “Tiyatro bizim için çok zevkli geçti. 6 ay boyunca bunun üzerinde çalıştık. En iyi performansımızı bu oyunda ortaya koyduk. Herkes çok eğlendi. Hatta bittiğine üzüldük. Umarım birkaç kez daha bu oyunu tekrar oynayabiliriz. Çevremizden, izleyenlerden çok olumlu geri dönüşler aldık.

tiyatro-11.jpg

Herkes çok beğendi. Ben de böyle öğretmenlere, arkadaşlara sahip olduğum için gurur duydum. Okulumuz yeni projelere hep açık. Eminim ilerleyen dönemlerde bu tür organizasyonlar yeniden olacak. Zaten okulumuzda İngilizceye dair birçok çalışma yapılıyor. Tiyatro da bunlardan sadece bir tanesi.” diye aktardı.

tiyatro-4.jpg

‘GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK’

Gösteri sonrasında izleyicilerden olumlu geri dönüş aldıklarını dile getiren Dilara Ravza Acemoğlu, “Tiyatromuzda 12 kişilik bir jüri sistemi var. Mahkemede sonuç çıkmayınca, karar bu jüri sisteminden veriliyor. 12 kişinin de aynı fikirde olması için uğraşılıyor. Aynı fikirde olduğu zaman suçlu veya suçsuz olarak kabul edildiğinde ise dava bitiyor.

tiyatro-9.jpg

Tiyatromuz tamamen İngilizceydi. Ben İngilizceyi lisemin hazırlık sınıfında öğrendim. Sevdiğim için ilerlettim. Birkaç arkadaşımız dışında hepimiz hazırlık okuduğumuz için bizi çok zorlamadı. Gayet güzel geçti. Duygularımızı daha iyi ifade ettik. Çevremizin geri dönüşleri de çok güzel oldu. Tiyatromuza katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

tiyatro-22.jpg

‘TELAFFUZUMU GELİŞTİRDİM’

Çalışma boyunca İngilizce telaffuzunu da geliştirdiğini ifade eden Rabia Yetkin, “Gösteride 12 kızgın kadından bir tanesiydim. 12 numaraydım. Karakterim biraz sıkılgan, hemen gitmek isteyen, süslü ve çokta reklamcı birisiydi. Herkese yukarıdan bakan bir karakterdi. Aynı zamanda iyi olmaya da çalışıyordu. Bu tiyatro sürecinde tiyatronun sadece sahneden itibar olmadığını öğrendim. Karakterim benden çok farklı bir karakterdi.

tiyatro-14.jpg

Çok tecrübe kazandım. İnsanlarla organize olmayı öğrendim. İngilizce telaffuzlarımda hocalarımın yardımıyla kendimi geliştirdim. Geçen yıl da burada bir tiyatro yapmıştık. Bu zamana kadar bize yardımcı olan tüm hocalarıma ve aileme teşekkür ediyorum. Bize her anlamda destek sağladılar.”

tiyatro-18.jpg

‘İNANILMAZ BİR DENEYİMDİ’

Tiyatronun kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu vurgulayan Mehlika Küçükaşçı, “Tiyatroda ben formen rolündeydim. Tiyatro süreci bana çok şey kattı. Benim için inanılmaz bir deneyimdi. Sürekli tiyatroyla hemhal oluyordum. Farklı bir dil olduğu için sürekli düşünüyordum.

tiyatro-15.jpg

Sürekli kafamın içerisinde replikler döndü. Ama insanların geri dönüşleri beni her şeyden daha çok mutlu etti. Herkesin gözünde o gurur ve mutluluğu gördüm. Çok beğendiler. İzleyen, gelen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ GURUR VERİCİYDİ’

İzleyicilerden Münevver Betül Durak, gurur verici bir gösteri olduğunun vurgusunu yaparak şu ifadelere yer verdi; “Çok güzel bir tiyatroydu. Konya’da çocuklarımızın nitelikli bir tiyatro eseri ortaya çıkarmaları gurur verici.

tiyatro-16.jpg

İnşallah Konya’daki diğer öğrencilerimiz için de bir örnek teşkil eder. İngilizce veya farklı dillerdeki tiyatroların şehrimizde yaygınlaşmasını isteriz. Farklı bir dilde olması zaten takdire şayan. Altyazılı bir şekilde ekrana yansıtılması da izleyiciler için oldukça anlaşılırdı.”

’HİÇ DURAKSAMADAN OYNADILAR’

Okul eğitimcilerinin verdiği ifadelerde ise şu sözler yer aldı; “Tiyatromuz çok güzel geçti. Uzun soluklu bir çalışma yapıldı. Öğrencilerimizin İngilizce telaffuzu oldukça iyiydi. Hiç duraksamadan, kekelemeden, unutmadan oynadılar. İngilizceyi lisemizde öğrendiler. Herkes çok beğendi. Yapılan gösteri gerçekten takdire şayandı. Eğitim camiası, veliler ve izleyiciler tarafından olumlu karşılandı. Okulumuzun bu tür projeleri yine olacak.”

Konya'da lise öğrencileri tiyatroda çığır açtı!

Konya'da lise öğrencileri tiyatroda çığır açtı!

 Muhabir
Etiketler :