Konya'da mağduriyet arttı! Bu mesajlara dikkat

Konya Emniyet Müdürlüğü, son dönemde birçok mağduriyet doğuran telefon dolandırıcılığına karşı mücadelesini sürdürüyor. Polis, kredi başvurunuz onaylandı, bedava telefon kazandınız gibi SMS’lerle binlerce insanı mağdur eden telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.
Konya'da mağduriyet arttı! Bu mesajlara dikkat

Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü internet ve telefon dolandırıcılarıyla mücadelesini sürdürürken vatandaşları da bu tür dolandırıcılıklarda mağdur olmamaları için bilgilendiriyor.

GELEN MESAJLARA ŞÜPHEYLE YAKLAŞMAK GEREK

Cep telefonuna gelen ‘’Tebrikler, ödül kazandınız’’, ‘’Bugüne özel yüzde 50 indirim’’, ‘’Kredi başvurunuz onaylandı’’ mesajlarıyla dolandırıcıların ağına takılmak oldukça kolay. Çünkü mesaj içerisinde yer alan linke tıkladığımızda veya numarayı aradığımızda yüzde 90 dolandırılıyoruz.

sms.jpg

Bir diğer yöntem de kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp isminizin terör örgütüne karıştığını söyleyerek para talep ediliyor. Bu da eski bir dolandırıcılık yöntemi ancak insanlar bu tuzaklara düşmeye devam ediyor. Bu tür aramalara veya mesajlara vatandaşların şüpheyle yaklaşması onların faydalarına olacağı gibi dolandırıcılara da fırsat verilmemiş olacaktır.

Etiketler :