Konya’da meclis çoğunluğunda dikkat çeken değişim!

Türkiye’nin şehirlerini 5 yıl yönetecek yerel idarecilerin belirlendiği seçimlerde belediye başkanlarının yanı sıra il genel meclis üyeleri de seçildi.
Konya’da meclis çoğunluğunda dikkat çeken değişim!

Yerel seçim sonuçlarına göre belediye meclisi sandalye sayıları merak konusu oldu. Peki Konya’da belediyede meclis çoğunluğu kimde? İşte yerel seçim meclis üyeliği seçim sonuçları partilerin sahip olduğu meclis sandalye sayılarına ilişkin oranlar.

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye geneli belediye başkanlığında CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi (YRP) 2, Büyük Birlik Partisi (BB) 1, İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazanmıştır" dedi. Yener, belediye meclisi seçiminde katılım oranının yüzde 78,5, il genel meclisi seçimi için açılan sandık oranının yüzde 99,97, katılım oranının yüzde 84,7 olarak gerçekleştiğini belirtti.


BAZI İLLER EL DEĞİŞTİRDİ


31 Mart seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre Balıkesir, Bursa, Manisa, Denizli, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Bartın, Giresun, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak, Zonguldak ve Ardahan belediyesi el değiştirdi.

whatsapp-gorsel-2024-04-02-saat-18-25-30-9d89ac5f.jpg


CHP MECLİSLERİ DE KAZANDI


İBB Meclisi’nde CHP’nin 184, AK Parti’nin 130, MHP'nin 2 meclis üyesi yer alacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde ise 148 üyeden 87'sinin CHP'den, 61'inin AK Parti ve MHP'den oluşması bekleniyor.


MECLİS DAĞILIMI DEĞİŞTİ


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya’da oyların yüzde 49,4’ünü alarak yeniden seçilirken Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti yüzde 39,6 oy aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisinde dağılım büyük oranda değişti. Yeni dönemde Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 133 üyeden 71’ini AK Parti oluşturacak. CHP ise 22 üye ile temsil edilecek. Dikkat çekici bir çıkış yapan Yeniden Refah Partisi ise 21 üye verecek. MHP 9 üye ile temsil edilirken, BBP 6, İYİ Parti 2, DEM 1 ve Bağımsız Aday 1 üye ile mecliste yer alacak.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :