Konya’da milletvekili adaylığı için en çok konuşulan isimler

Milletvekili seçimleri için geri sayım başladı. 9 Nisan’da partilerin hangi adayları Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecekleri merak konusu oldu. İsimlerin belirlenmesi sonrasında ise seçim çalışmalarının heyecanı sürecek.
Konya’da milletvekili adaylığı için en çok konuşulan isimler

Milletvekili seçimleri için geri sayım başladı. 9 Nisan’da partiler adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecekler. Sonrasında da seçim çalışmaları heyecanla sahada devam edecek. Milletvekili adayları netleşince sahada halkla temas etmeye başlayacaklar. AK Parti Konya Milletvekili Adaylarının kim olacağı ise merak ediliyor.

EN ÇOK ÖNE ÇIKAN İSİMLER

AK Parti teşkilatları temayül yoklamasından sonra mülakatları da geçtiğimiz hafta tamamlamıştı. Üst kurula 25-30’ar kişilik listeler verildi. Eleme yapıldıktan sonra listede kalan isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek ve son karar verilecek. Bu çerçevede Konya’da önce çıkan isimler var. Mevcut milletvekillerinden kimlerin kalacağı herkes tarafından merak ediliyor. Yüzlerin değişeceği, yeni yüzlerin listede yer alacağı yüksek sesle dile getiriliyordu. Kulislerde, listede kalması beklenen en güçlü isimlerin Leyla Şahin Usta, Selman Özboyacı, Ziya Altunyaldız ve Akşehir bölgesinin temsilen Orhan Erdem olduğu konuşuluyor. Diğer vekillerle ilgili kararı ise Genel Başkan Erdoğan verecek. Ancak kamuoyunda bazı isimler daha fazla öne çıkıyor.

BU İSİMLERE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Yeni yüzlerle alakalı kimlerin olacağı noktasında da en çok konuşulan adaylar ise daha çok teşkilat mensupları. Teşkilatlardan Selçuklu İlçe Başkanı Hakan Özer’in listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Konya Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Dığrak, Hümeyra Saçkesen, önceki Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz da teşkilattan öne çıkan isimler. Bu isimlerin de Üst Kurula gidebileceği bir ya da ikisinin listeye gireceği tahminler arasında yer alıyor. Ama en şanslı ismin Hakan Özer olduğu konuşuluyor. Kulu-Cihanbeyli Bölgesiyle alakalı Ramazan Yaşar ve Özer Eken’in şansı olduğu kulislere yansıyor. Kulu, Cihanbeyli Bölgesinin Milletvekili Abdullah Ağralı aday olarak çıkmamıştı. Bu sebeple o bölgeden bir ismin bölgeyi temsilen listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan, Kululu, Uluslararası Demokratlar Birliği İsveç Bölge Başkanı Özer Eken’in de aday olma ihtimali olduğu tahmin ediliyor.

BU İSİMLER SÜRPRİZ OLMAYACAK

Kadın adaylar noktasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Koygun ve Mimarlar Odası Başkanı Armağan Korumaz isimlerinden bir tanesinin listeye girmesinin yüksek ihtimal olduğu tahmin ediliyor. Ereğli için nasıl bir aday çıkacağı, kimin tercih edileceği de merak ediliyor. Karapınar Bölgesi ile ilgili Tarım İl Müdürü Ali Ergin’in bir şansı olduğu, eğer listede ismi görülürse sürpriz olmayacağı düşünülüyor. İş adamı Hasan Hüseyin Karapınar da listeyi zorlayacak isimlerin başında geliyor. Karapınar, Ahmet Sorgun döneminde AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Aynı şekilde Ercan Uslu da listede olması beklenen isimlerden biri. Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevini yerine getiriyordu ve listeye girmesi noktasında genel bir teamül oluştu. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi’nin kamu görevlileri üzerindeki etkisi dikkatlerden kaçmıyor. Liste ihtimali Selvi için de konuşuluyor. Bürokratlardan Faruk Özçelik, Mehmet Baykan, Kudret Bülbül isimleri de öne çıkan adaylar arasında yer alıyor. Bu isimlerden Faruk Özçelik’in bir adım önde olduğu konuşuluyor.

MEDYADAN BİR İSİM YER ALIR MI?

Konya AK Parti aday adayı listesinde yer alan basın camiası isimlerinden birinin listede yer alabileceği ancak seçilecek yer şansının fazla olmadığı tahmin ediliyor.

Anadoluda Bugün Gazetesi sahibi de olan işadamı Ahmet Baydar, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yaşar Toy, yine Kon TV Hissedarı ve İlgihaber sahibi Muhammed Babür, özgeçmişleri ve eğitimleri gazetecilik üzerine olan Ayla Gündoğmuş, Faruk Uludağlı, Ramazan Fatih Uğurlu isimleri listede yer alan kişiler.

Diriliş Postası Gazetesi yazarı Ramazan Yaşar’ın da yazar kimliği yanında Kulu Bölgesi adayı olarak şansı daha yüksek görünüyor.

EN SÜPRİZ KİM OLUR?

Konya AK Parti Listesine dışardan birinin girme ihtimali de var. Konya kulisleri bu bilgiyi de bir süredir dillendiriyor. Ancak isim sır gibi saklanıyor.. İsimleri konuşulan ancak milletvekili aday listesine girmesi sürpriz olarak değerlendirilen isimler ise şunlar; M.Akif Yılmaz, İbrahim Dıvarcı, Leyla Betül Küçük, Samed Safa Kaya, Salih Yılmaz, İsa Ölçer, Ömer Faruk Kanık.

 Muhabir
Etiketler :