Konya'da neler oluyor?

Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'da neler oluyor?

Etyemez, Akşehir'de incelemede bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Akşehir'de ziyaretler gerçekleştirdi. Etyemez, beraberindekilerle topraksız tarım yapan bir serayı ziyaret etti. Sera hakkında Ramazan Çelik'ten bilgi alan Etyemez, ilçede topraksız tarımla çilek üreteminin burada yapıldığını söyledi.

etyemez-1.jpg

Akşehir'in tarımda önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Etyemez, "Gıdayı sağlıklı üretmeliyiz. Konya tarımda Türkiye’nin önemli bir şehri. Onun için bütün ilçelerimizde tarım faaliyetleri ve üretime katkı sunan çiftçilerimiz bizim için önemli. Bu sene çiftçilerimiz gerçekten çok iyi üretim gerçekleştirdi."diye konuştu. Etyemez, daha sonra Akşehir Belediyesi tarafından açılan Dönemeç Kitap Kafe'yi ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. •AA

Kosovalı heyetten İl Müftülüğüne ziyaret

Kosova İslam Birliği Başimamı Vedat Sahıtı ve beraberindeki heyet Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti.

kosovali-heyetten-il-muftulugune-ziyaret.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülük hizmetleri hakkında heyete bilgiler aktaran Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, nazik ziyaretleri sebebiyle misafirlere teşekkür etti.

BBP Konya’dan hayırlı olsun ziyareti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO) Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

bbp-konyadan-hayirli-olsun-ziyareti-8.jpg

Ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, “Kısa süre önce yapılan seçimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamaları ile Konya’da kurumlarımızı başarılı bir şekilde şehrimizi temsil eden rektörlerimizi, oda başkanlarını ve muhtarlarımızı İl Yöneticilerimiz ile birlikte ziyaret ettik. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’e, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk’e, Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO) Mustafa Büyükeğen’e, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik’e ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir’e çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Selçuk Tıp, 5 çocuk hastaya şifa oldu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalında yaşları 4 ila 11 yaş arasında değişen 5 hastaya kateter yöntemiyle Atriyal Septal Defekt (ASD) kapatılması işlemi gerçekleştirildi.

selcuk-tip-5-cocuk-hastaya-sifa-oldu.jpeg

Hastaların işlemleri Prof. Dr. Ahmet Sert, Prof. Dr. Osman Başpınar, Dr. Öğretim Üyesi Melih Timuçin Doğan tarafından gerçekleştirildi. Hastalarda izlem esnasında ve sonrasında komplikasyon gelişmediği belirtildi. Yapılan işlem sonrasında hastalar iki günlük izlemleri sonrasında; 6 ay boyunca kan sulandırıcı kullanması ve göğse darbe alınmaması konusundaki eğitimleri tamamlanarak şifa ile taburcu edildi. Prof. Dr. Ahmet Sert tarafından yapılan açıklamada Kateter yöntemiyle Atriyal Septal Defekt (ASD) kapatılması işlemi hakkında ameliyat edilmeden anestezi eşliğinde kısa sürede işlemin tamamlanabildiği, cihazla kapatılması ile hastaların günlük aktivitelerine çabuk dönebildiği, kesi ve yaraları olmadığı için ilaç kullanmalarına gerek duyulmadığı belirtildi. •EROL ÇİMEN

“Başarmaya Hazırım” hikâye kitabı ve “Hikâye Kitabı Özel Defteri” öğrencilere ulaştı

Konya Valiliği himayelerinde, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütülmekte olan “Başarmaya Hazırım” projesi kapsamında 37.500 adet “Başarmaya Hazırım” Hikâye Kitabı” ve “Hikâye Kitabı Özel Defteri”, il genelindeki tüm resmî ve özel ilkokul 3. sınıf öğrencileri ile buluştu.

basarmya-hazirim-1.jpg

Öğrencilerin eleştirel ve analitik düşünme ile iletişim becerilerini geliştirmeyi, millî ve manevi değerlere sahip erdemli ve üretken bir nesil yetiştirmeyi, Konya’ya ait kültürel değerlerin, türkü, ninni, tekerleme ve derlemelerin yazılmasını sağlamayı, aile içinde kitap okuma ve kütüphane kurma kültürü oluşturmayı amaçlayan proje, Ekim ayında tanıtımı yapılarak başlatılmıştı.

Beşir Derneği Selçuklu’dan kan bağışı

Beşir Derneği Selçuklu temsilciliği ve Kızılay işbirliğinde “Bir damla kan bin umut “projesi gerçekleştirildi

besir-dernegi-selcukludan-kan-bagisi.jpg

Pandemi vesilesiyle kan stoklarının azaldığı bu zamanda kan bağış kampanyalarının devam edeceği ve insanların kan bağışına teşvik edildiğini bildiren Beşir Derneği Selçuklu Temsilcisi Adnan Kıcık, “ Derneğimiz Selçuklu Temsilciliğimiz ile Kızılay” işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bir Damla Kan,. Bin Umut”kan bağış kampanyamıza katılımcıların yoğun ilgi göstermeleri bizleri çok mutlu etmiştir iki gün süren kampanya Konyalı hemşerilerimizin teveccühüne mazhar oldu. Kan bağış kampanyamıza destek veren tüm katılımcılar derneğim adına çok teşekkür ederim. Ayrıca Semerkand Selçuklu Temsilcisi İsmail Çığır ve ekibine katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” dedi. Beşir Derneği Selçuklu Temsilciliği halkımız adına bu tür sosyal, Kültür etkinliklere aralıksız devam edeceklerini açıkladılar. “Bir Damla Kan, Bin Umut” kan bağış kampanyası Konyalılar tarafından takdirle karşılandı.

Dağcılar, Hasanşeyh Karadağ’ına tınmandı

Mevlana Dağcılık Kulübünün 11 sporcusu ile geçtiğimiz hafta sonu Hasanşeyh Karadağ tırmanışı gerçekleştirdi. 2022 yılı etkinlik programında yer alan 2240 metre yüksekliği bulunan Hasanşeyh Karadağ tırmanışına Mevlana Dağcılık kulübünden 11 sporcu katıldı. 12 kilometre gidiş geliş yolunda dağcılar 18.000 adım attılar. Hep birlikte yapılan zirve tırmanışında ise Türk bayrağı ve kulüp filaması açılarak dalgalandırdılar. Mevlana Dağcılık Kulübü Başkanı Recai Kıcıkoğlu, “Kulüp olarak etkinlik programında olan tüm etkinliklere imza atamaya devam ediyoruz., Son olarak Hasanşeyh Karadağ tırmanışımızı 11 sporcumuz ile birlikte gerçekleştirdik. Bu yıl yaptığımız tırmanışlarla en çok etkinlik yaptığımız bir yıl oldu .İmkanlar dahilinde tırmanışlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :