Konya'da neler oluyor? Kısa kısa haberler...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'da neler oluyor? Kısa kısa haberler...

‘Yetimleri unutmayan duyarlı bir nesil var’

Selçuk Üniversitesi Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Muhammet Küçükuyanık ve Manevi Rehber Ramazan Öztürk, Selçuklu Müftülüğü tarafından yürütülen "Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de Sen Okut" iyilik hareketine Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi öğrencileriyle birlikte destek oldular.

yetimleri-unutmayan-duyarli-bir-nesil-var-1.jpg

‘NE GÜZEL BİR TOPLUMDA YAŞIYORUZ’

Topladıkları yardımı TDV Selçuklu Şubesi’ne ulaştıran öğrencileri makamında ağırlayan Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, "Ne güzel bir toplumda yaşıyoruz. Kendi ihtiyaçları olduğu halde yetim kardeşlerini unutmayan duyarlı bir neslimiz var, Yetim çalışmamız hakkında sizi bilgilendiren başta hocalarımız ve size teşekkür ederim” dedi

Aladağ, mesleki tecrübelerini paylaştı

Staj Eğitim Komisyonu tarafından yürütülen eğitim seminerleri devam ediyor. Seminerin bu haftaki konuğu Avukat Mustafa Aladağ oldu.

aladag-mesleki-tecrubelerini-paylasti-2.jpg

Aladağ tarafından staj gören avukatlara “Tasarrufun İptali” konulu seminer verildi. Seminer sonunda Aladağ, staj gören avukat adaylarının sorularını cevapladı. Aladağ ayrıca mesleki tecrübelerini de avukat adayları ile paylaştı. Verdiği bilgilerden dolayı genç meslektaşları da Aladağ’a teşekkür etti. Seminer hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Başkan Unkur’a ziyaretler sürüyor

Konya Baro Başkanı Avukat Oktay Unkur’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

baskan-unkura-ziyaretler-suruyor-2.jpg

Kamu Avukatları Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Çelik, Kamu Avukatları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Şakir Küçük ve Kamu Avukatları Komisyonu Sekreteri Av. Funda Dilsizoğlu ile Komisyon Üyeleri: Av. Abdullah Ahmet Özker, Av. Keziban Düzkaya ve Av. Ayşe Nur Asena Tombul, Baro Başkanı Avukat Oktay Unkur’u ziyaret etti. Ziyaret esnasında Baro Başkan Yardımcısı Av. Kutalmış Ceylan ve Baro Saymanı Av. Caner Çoban da hazır bulundu. KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Aytekin Çelik ve Dr. Yalçın Bostancı, Araştırma Görevlisi Tunahan Çetinel, KARSEM Müdürü Fahri Hidayetoğlu ve KARSEM Müdür Yardımcısı Ümit Ünsal Azilioğlu da Başkan Unkur’u ziyaret etti. Başkan Unkur, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Rektör Aksoy’dan Taşkıran’a ziyaret

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

rektor-aksoydan-taskirana-ziyaret.jpg

Ziyarette Rektör Aksoy, üniversite de devam eden eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Fikir alışverişinin bulunulduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşkıran da, Rektör Aksoy’a çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Hüma’dan eğitime destek kermesi

Hüma Okulları tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerin burslarına katkı sağlamak ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için Okul Aile Birliği ve Hızır Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği tarafından ortaklaşa eğitime destek kermesi düzenlendi.

humadan-egitime-destek-kermesi-3.jpg

Kermes, Hüma Okulları Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Kermes hakkında bilgi veren Hüma Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, “İhtiyaç sahibi öğrencilerin burslarına katkı sağlamak ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için kermes düzenledik. Kermesimizi Okul Aile Birliğimiz ve Hızır Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği tarafından ortak yapıyoruz. Eğitime destek için düzenleyeceğimiz kermesimizde öğrencilerimiz ülkemizin her köşesinden farklı lezzetleri gelen misafirlerin beğenisine sunuyor” dedi. Birekul, kermesten elde edilecek gelirin eğitim gören 100 öğrenci harcanacağını sözlerine ekledi.

Konya İhracatçılar Birliği yeni yönetimini belirledi

Konya İhracatçılar Birliği Derneği’nin yeni yönetimi belirlendi. Mustafa Toptaş güven tazeledi. Başkan Toptaş, Genel Kurul Üyelerine göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkürler etti.

konya-ihracatcilar-birligi-yeni-yonetimini-belirledi-1.jpeg

KONİB’in kısa, orta ve uzun vadeli projeleri olduğunu, amaç ve gayesinin Konya ihracatına yön vermek olduğu ifade eden Toptaş, kısa vadede ihracat eğitimlerine başlayacaklarını, Konya’da okuyan yabancı öğrencilerin firmalarda staj yapması için organizasyon yapacaklarını ve Konya ihracatının gelişmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Çelik’ten Adli Yargı mensuplarına ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak ile Konya Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay’a iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

celikten-adli-yargi-mensuplarina-ziyaret-1.jpg

Etiketler :