Konya'da Nevruz kutlamaları

SÜ'de düzenlenen kutlamalarda, Konya Valisi Erol, yumurta tokuşturdu, örste demir dövdü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "Geleneksel Nevruz Bayramı Şenlikleri" coşkuyla kutlandı. Kutlamada, Konya Valisi Muammer Erol, yumurta tokuşturup örste demir dövdü.

Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Prof. Dr. Mustafa Şahin, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, konser verdi. Etkinliğe Nevruzun anlamına uygun olarak birbirinden renkli kıyafetleriyle katılan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) ise 50 kişiden oluşan dansçılarıyla Trabzon yöresine ait oyunlardan örnekler sundu.

SÜ'ye eğitim görmek için çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerden oluşan Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Grubu da kendi ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle oyunlarını sergiledi.

Daha sonra geleneksel Nevruz ateşi yakıldı. Akademisyenler ve öğrenciler ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı.

Vali Erol, Nevruz geleneği olan yumurta tokuşturmanın ardından örste demir dövdü. Etkinliğe katılanlara kavurma pilav ikram edildi.

 

 

 

Bakmadan Geçme