Konya'da o mahallenin gözdesi olacak Bilgehane açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin açılışı gerçekleşti.
Konya'da o mahallenin gözdesi olacak Bilgehane açıldı!

Aydınlıkevler Mahallesine, Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan Sultan Alparslan Bilgehanesi’nin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Milletvekili Adayları ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

ugur-ibrahim-altay.jpg

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da 4 günde 18 program gerçekleştirdiklerini ifade ederek çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarının söyledi. Konya için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başkan Altay, "Şehrimize sadece son 4 günde 3 milyar liralık temel atma ve açılışla tesisler kazandırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Konya Modeli Belediyecilik olarak ifade ettiğimiz bir çalışma anlayışımız var. Şu anda 20.bilgihaneyi açıyoruz ve 25 bin çocuğumuza eğitim vermeye başladık. Bizler yıkıp yapmakla uğraşmadık hep temelin üzerine yeni şeyler inşa etmeye, yeni şeyler söylemeye ama aynı zamanda eskiye de sahip çıkmaya çalıştık ve Konya modeli belediyecilik modeli ile böyle güzel eserler ortaya çıktı. Güncel bedeli 38 milyon liraya mal olan bu tesis sadece Aydınlıkevler mahallemize değil bu bölgedeki çocuklarimiza ciddi katkılar sunacak. İnşallah bu çocukların inşa ettiği Türkiye çok daha büyük ve güçlü olacak. Türkiye yüzyılını bu çocuklar inşa edecek" ifadelerine yer verdi.

acilis-2.jpg

‘HİZMET ÜRETİYORUZ’

Yapılan yatırımların çocuklar adına marka olduğunu vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Bizler laf üretmiyoruz iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, yatırım yapıyoruz ve açılış yapıyoruz. Fakat birileri de laf üretmeye devam ediyor. Varsın onlar laf üretmeye devam etsinler. Milletimiz kimin ne yaptığını görüyor. Aydınlıkevler mahallemize büyükşehir belediyemizin kazandırdığı bu yatırım sadece mahallemize değil bütün ilçemize kazandırıldı. Şunu düşünüyoruz çocuklarımız için yaptığımız yatırımlar onların eğitimleri için marka oldu. Çocuklarımızın gelip ders çalıştıkları burada eksiklerini tamamladıkları ve kendilerini geleceğe hazırladıkları önemli bir merkez haline geldi. Selçuklu'da Aydınlıkevler mahallemizde de burada Bilgehanemizde çocuklarımız en iyi şekilde yararlanacaklar. Tüm çocuklarımıza hayırlı olsun diyorum. Emekçi kardeşlerimizin emek ve dayanışma günü 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyorum biz her zaman işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanındayız onlarla birlikteyiz beraberiz onların haklarını en iyi şekilde sonuna kadar her zaman savunduk bundan sonra da inşallah savunmaya devam edeceğiz diyorum" şeklinde konuştu.

‘BİRÇOK ESERE İMZA ATIYORUZ’

Her gün farklı bir yatırıma imza attıklarının vurgusunu yapan AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, “Temel atıyoruz, açılış yapıyoruz, birçok esere imza atıyoruz. Bunların yol göstericisi, bunların hepsinin esas sahibi, bunları bize emanet eden, yapılmasını talimatlandıran ve belediyeciliğin de, hizmetlerin de yatırımların da ustası olan kişi Recep Tayyip Erdoğandır. Konya'mızda olacak bu açılışımız hayırlı olsun. Biz klasik bir seçim çalışması yapmıyoruz. Biz insanımızın hizmetkarı olarak onların ihtiyaçları için çalışıyoruz. Konya insanımız bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın hep yanında oldular. Konya'mız Cumhurbaşkanımıza her zaman büyük şehirler içinde en yüksek desteği verdi. Onlar Cumhurbaşkanımızın yolunu kesmek, Türkiye'nin büyük Türkiye yürüyüşünü engellemek için kol kola vermiş durumdalar. İnşallah milletimizin desteği ile bu fitne fesat, bu bölücü örgüt yuvalarını, bu terör örgütü balonlarını hep birlikte bitireceğiz.” sözlerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :