Konya'da o mahallenin gözdesi olacak sosyal tesis açıldı!

Karatay Belediyesi tarafından yapılan Hacısadık Sosyal Tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşmalarına yer veren Başkan Kılca, Her zaman dediğimiz gibi halkımız önceliğimizdir. Milletimizin isteklerini, taleplerini ve önerilerini dikkate alıyor; “fayda merkezli” projeler üretiyoruz.” dedi.
Konya'da o mahallenin gözdesi olacak sosyal tesis açıldı!

Karatay Belediyesi tarafından yapılan Hacısadık Sosyal Tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşmalarına yer veren Başkan Kılca, “Her zaman dediğimiz gibi halkımız önceliğimizdir. Milletimizin isteklerini, taleplerini ve önerilerini dikkate alıyor; “fayda merkezli” projeler üretiyoruz.” dedi.

Etüt Merkezi, Mahalle Konağı ve Büyükşehir Belediyesi’nin KOMEK hizmeti olarak üç bölümden oluşan Hacısadık Sosyal Tesisi açıldı. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

konyada-o-mahallenin-gozdesi-olacak-sosyal-tesis-acildi-2.jpg

‘HALKIMIZ ÖNCELİĞİMİZDİR’

Halkın her zaman öncelikleri olduğunu söyleyen Başkan Kılca, “Biliyoruz ki; şehirlerden önce gönüller inşa edilirse, medeniyet kurulur. Bizler “gönüllere dokunmak, gönüller yapmak” için yola çıkmıştık. Hamd olsun bugüne kadar Karatay’ın her noktasına ulaştık. Geçtiğimiz hafta İsmil Mahallemizde “Ticaret Merkezi ve Ekmek Fırını”nın açılışını yapımıştır. Bugün Hacısadık Mahallemizdeki bu Sosyal Tesisimizin açılışını yaptık; Pazartesi günü ise inşallah Köprübaşı Mahallemizde ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin Temelini Atacağız. Her zaman dediğimiz gibi halkımız önceliğimizdir. Milletimizin isteklerini, taleplerini ve önerilerini dikkate alıyor; “fayda merkezli” projeler üretiyoruz. Açılışını yapmak için bir arada bulunduğumuz Hacısadık Sosyal Tesisimiz hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Tesisimiz 1981 m2 inşaat alanına sahip, içerisinde 671 öğrencinin aktif olarak derslere katıldığı KOMEK, Etüt Merkezi, Spor Salonu, Mahalle Konağı ve Muhtarlık Ofisi bulunmakta. Yine KOMEK’İN içerisinde üretim atölyesi, marka ar-ge ve kalite ofisi, örgü, oyuncak ve dikiş atölyeleri ile birlikte hobi ve okuma derslikleri bulunmaktadır.” sözlerine yer verdi.

konyada-o-mahallenin-gozdesi-olacak-sosyal-tesis-acildi-3.jpg

‘35 MİLYON LİRA’

Yatırımın 35 milyon liranın mal olduğunu dile getiren Kılca, “Karatay Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından bölgeye KOMEK olarak hizmet verecek olan Hacısadık Sosyal Tesisimizin güncel yatırım değeri 35 Milyon liradır. Projelerimizde hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmasını hedefliyoruz. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen halkımızın huzur ve güvenliğini muhafaza ederek refah içinde yaşamalarına katkı sunmaktır. Tüm bu yatırımların hayata geçmesinde büyük katkısı olan ve ülkemizin yarınları için gece-gündüz demeden çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bütün bakanlarımıza, milletvekillerimize, Sayın Valimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, belediye personelimize ve bizi destekleyen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yine hep birlikte ilçemizi çok daha güzel hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğimizi ifade ediyor; bu vesileyle projelerimizin mahallemize, hemşehrilerimize ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

‘KONYAMIZ BÜYÜYOR’

Konya,nın geliştiğini ve büyüdüğünün vurgusunu yapan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Konya'mız büyüyor. Türkiye'miz büyüyor. Ben bu sebeple Karatay Belediye başkanımıza, Büyükşehir Belediye başkanımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı hem kendilerine hem de ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun diyorum. İnşallah 14 Mayıs'ta da hem Cumhurbaşkanımızı, hem milletvekillerimizi yüksek oy oranı ile Karatay’ın en büyük desteği vereceğini ümit ediyorum. Karatay, her zaman Cumhurbaşkanı'nın yanında olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir.” ifadelerinde bulundu.

konyada-o-mahallenin-gozdesi-olacak-sosyal-tesis-acildi-1.jpg

‘ESER SİYASETİ YAPIYORUZ’

Yaptıkları hizmetlerle eser siyaseti yaptıklarının altını çizen Başkan Altay, “Bizler Eser Siyaseti yapıyoruz. Sadece 3 günde Karatay'a hizmet olarak dönen miktar 330 milyon lira. Dün Larende dükkanlarının temelini attık 80 milyon lira, bir gün önce Sedirler Köprülü kavşağının temelini 220 milyon lira, bugün de 30 milyon liralık bir tesis açıyoruz. 330 milyon liralık bir yatırım ilçemize kazandırılmış oldu. Dün Larende dükkanlarının temelini attık. Larende Caddesi hepimizin bildiği, hayatının bir kesitinin geçtiği önemli merkezlerimizden birisi. Bölgedeki esnafımızla anlaşarak eski hayvan pazarının bulunduğu yerde onlara yeni iş yerleri inşa ediyoruz. Konya modeli belediyecilik, vatandaşın sorunlarını çözmek için birlikte çözüm üretme modelidir. Senin, benim anlayışı olmadan, ‘biz’ mantığıyla vatandaşımızın hizmetine sunacağımız böyle güzel Tesisler yapıyoruz. Bir tarafta Sayın Cumhurbaşkanımız, sadece Türkiye'nin değil mazlum coğrafyaların umudu, Türkiye'yi Türkiye yüzyılına hazırlayacak lider, diğer tarafta ise bir masa etrafında ne koparabiliriz, ne kadar çok milletvekili çıkarabiliriz, hangi sırada yer alabiliriz, pazarlarında olan bir ittifak var. Bunlar daha masanın etrafında bile toplanmayı beceremiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

konyada-o-mahallenin-gozdesi-olacak-sosyal-tesis-acildi-5.jpg

‘EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE’

Konya ve Karatay için kıymetli bir eserin açılışında bir arada olduklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız ise Konya’da herkesin el ele vererek, gönül gönüle hareket ederek şehre hizmet ettiğini dile getirdi. Ziya Altunyaldız, sözlerini şöyle tamamladı; “Konya Modeli Belediyeciliğin sonuç odaklı çalışmanın ve milletimize hizmet etmenin nasıl bir sistem olduğunu Allah’a şükür tüm Türkiye’ye gösterme imkanını bulduk. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karatay Belediye Başkanımıza ve tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Hacısadık Sosyal Tesisi kompleks bir proje ve 7’den 70’e hizmet almayacak kimse yok. Etüt merkezi var, kütüphane var, meslek edindirme kursları var ve daha birçok bölümüyle burası çok güzel bir eser olmuş. Konya belediyeleri çağdaş dünyanın yönetişim modeliyle hareket ediyor. Rekabet değil, işbirliğini esas alan bir yönetim şekli ortaya konuyor. Tesisin hayata geçmesinde Karatay Belediyemizi ve Büyükşehir belediyemizi kutluyorum.”

 Muhabir
Etiketler :