Konya'da öğrencilerin okul sonrası ilk durağı şehir kütüphanesi oluyor

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, öğrencilerin gözdesi oluyor. İlkokul öğrencileri okuldan sonraki vakitlerini bu kütüphanede değerlendiriyor.
Konya'da öğrencilerin okul sonrası ilk durağı şehir kütüphanesi oluyor

Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi bölgenin cazibe merkezi oluyor. Her yaşta öğrenciye hitap eden Kütüphane, yoğun talep alıyor.

ayse-kaynarca.jpg

Kütüphanede ders çalışmanın kendisini motive ettiğini söyleyen ilkokul öğrencisi Ayşe Kaynarca, “5’inci sınıfa gidiyorum. Şehir Kütüphanesi yeni açıldı. Ben de bir hafta önce gelmeye başladım. Burayı internet üzerinden gördüm. Çok güzel bir yer. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi bize kitap okuma, ders çalışma, oyun oynama gibi bir sürü hak tanıyor. Arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Kitap okumak, ders çalışmak için çok iyi bir yer. Kesinlikle gelsinler. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi beni ders çalışmaya ve kitap okumaya teşvik ediyor. Çünkü herkes ders çalışıyor. Etrafımda böyle insanlar görünce ben de ders çalışmaya motive oluyorum. Burası iyi ki açılmış.” şeklinde konuştu.

ayse-kilic.jpg

‘SELÇUKLU BELEDİYESİ İYİ Kİ VAR’

Doktor olma hedefine ulaşmasında bu kütüphanenin kendisine yardımcı olacağını vurgulayan Ayşe Kılıç, “10 yaşındayım. Şehir Kütüphanesini çok güzel buluyorum. Ders çalışmak için çok güzel bir yer. Kitap okumak için de öyle. Herkese tavsiye ederim. Aynı zaman burası beni ders çalışmaya da teşvik ediyor. Çok rahat bir şekilde ders çalışıyorum. İlerde de doktor olmak istiyorum. Bu hedefime gitmemde Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin de bana katkısı olacak. Selçuklu Belediyesi iyi ki var.” sözlerine yer verdi.

ayse-naz-gumus.jpg

‘ÇOK GÜZEL BİR BİNA’

Memnuniyetini dile getiren Ayşe Naz Gümüş ise, “12 yaşındayım. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ne yeni gelmeye başladım. Şehir Kütüphanesi çok güzel düşünülmüş. Burada vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Kitap okuyorum ve ödevlerimi yapıyorum. Çocuklara özel olan Çocuk Kütüphanesine de girdim. Orası da çok güzel. Oyuncaklar ve kitaplar var. Kitap okuyabilmeleri için arkadaşlarıma da burayı tavsiye ederim. Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” cümlelerini söyledi.

elif-naz-akyazi.jpg

‘HİÇ AYRILMAK İSTEMİYORUM’

Kütüphaneyi çok sevdiğini ve hiç gitmek istemediğini belirten Elif Naz Akyazı, “5’inci sınıfa gidiyorum. Okulumda da kursa gidiyorum. Kurs olmadığı günler buraya geliyorum. İki hafta önce katıldım. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni çok seviyorum ve buradan hiç ayrılmak istemiyorum. Arkadaşlarımla kahve içiyorum, ders çalışıyorum, kitap okuyorum. Bunları ücretsiz bir şekilde yapıyorum. Herkes kullanabiliyor. Çocuklar için de abilerimiz ve ablalarımız için de çok iyi bir ayrıcalık. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni bize kazandıran Selçuklu Belediyesi iyi ki var, iyi ki Konya’da. Başkanımızı çok seviyoruz.” dedi.

serife-sude.jpg

‘HER GÜN GELİYORUM’

Her gün kütüphaneye geldiğinin altını çizen Şerife Sude, “11 yaşındayım. Şehir Kütüphanesinde vakit geçirmeyi seviyorum. Burada ilk önce derslerimi yapıp, kitap okuyorum. Daha sonra kafeteryada arkadaşlarımla sohbet ediyorum. Burası çok eğlenceli. Zaten her gün geliyorum. Ücretsiz bir şekilde çay da içebiliyoruz. Ücretsiz olması çok güzel. Herkes alabiliyor. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi yapıldığı için çok mutluyum. Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

konyada-ogrencilerin-okul-sonrasi-ilk-duragi-sehir-kutuphanesi-oluyor-1.jpg

‘BİLGİSAYARDAN ÇALIŞMA İMKANIMIZ DA VAR’

Kütüphaneye gelen öğrencilerden Ramazan Burak Yılmaz ise memnuniyetini şu şekilde dile getirdi; “Burayı çok beğendik. İyi ki yapılmış. Çünkü arkadaşlarımızla çalışmaya gelebiliyoruz. Çok eğlenceli oluyor. Dersimi aynı zamanda bilgisayarlarla çalışabiliyorum. Herkesin kullanabileceği bir alan. Herkesin buraya gelmesini mutlaka isterim. Çok sessiz bir yer. Ücretsiz bir şekilde çay ikramı da var. Bazı evlerde herkesin odası olmayabiliyor. Buraya gelip rahatça çalışabilirler. Bu gibi kütüphanelerin her yerde olmasını istiyorum. Selçuklu Belediyesine de çok teşekkür ederiz.”

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

konyada-ogrencilerin-okul-sonrasi-ilk-duragi-sehir-kutuphanesi-oluyor-2.jpg

konyada-ogrencilerin-okul-sonrasi-ilk-duragi-sehir-kutuphanesi-oluyor-3.jpg

konyada-ogrencilerin-okul-sonrasi-ilk-duragi-sehir-kutuphanesi-oluyor-9.jpg

 Muhabir
Etiketler :