Konyada öğretmenler Devlet Hastanesi için maske üretiyor

Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Devlet Hastanesi'nde kullanılmak üzere maske üretmeye başladı
Konyada öğretmenler Devlet Hastanesi için maske üretiyor

Seydişehir Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğretmenleri ve öğrencileri, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında Seydişehir Devlet Hastanesinin ihtiyacını karşılamak amacıyla okuldaki atölyelerde maske üretimi çalışmalarını yürütüyor.

seydisehir-leman-kadir-parilti-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-ogretmeneri-2.jpg

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, yaptığı açıklamada, maske üretimine yönelik okul bünyesinde ne yapılabileceği düşencisi ile bir alt yapı çalışması yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sonucunda, bu işi yapabileceğimize karar verdik. Şu anda sadece öğretmenlerimizin çalışması ile Seydişehir Devlet Hastanesinin İhtiyaçlarını karşılamak amacıyla solunum koruyucu maskelerin seri üretimi yapmaya başladık. Daha sonra ihtiyaç olursa öğrencilerimiz için üreteceğiz. Öğretmenlerimize, dışarıdan destek alacağımız vatandaşlarımızla birlikte inşallah yardımcı olmaya çalışacağız. Okul idaremize, giyim bölümü öğretmenlerimize teşekkür ederim."

seydisehir-leman-kadir-parilti-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-ogretmeneri-3.jpg

seydisehir-leman-kadir-parilti-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-ogretmeneri-4.jpg

Kaynak: