Konya’da onların nefesleri kesilecek! ‘Göz açtırmayacağız’

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, düzenlenen toplantıda şehirde emniyet alanında yapılan ve yürütülen çalışmalardan bahsetti.
Konya’da onların nefesleri kesilecek! ‘Göz açtırmayacağız’

Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, yürütülen çalışmalardan ve son durumdan bahsetti. Müdür Karabulut, narkotik suçlulularına göz açtırmayacaklarının da vurgusunu yaptı.

‘SUÇLARI CİDDİ ANLAMDA AZALTTIK’

Konya’da suç oranının azaldığını ifade eden Karabulut, “Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızdan memnuniyetle memnuniyetsizlik arasındaki çizginin arasının uzaklaştığını gördük. Konya huzur şehri. Daha fazla huzurlu hale getirmeye çalışıyoruz. Başta sert kurallardan dolayı tepkiler aldık. Bütün yolların Konya’ya çıktığı ilimiz için alınan önlemleri yadırgamamak gerekir. Sorunları giderek, yerinde gördük. Çözümlerini planladık. Sokaktaki polis sayısını arttırdık. Memur sayısı aynı fakat büroda değil, sahadalar. Suçları ciddi anlamda azalttık.” şeklinde konuştu.

konyada-onlarin-nefesleri-kesilecek-goz-actirmayacagiz.jpg

‘GİRİLMEZ DENİLEN MAHALLE YOK’

Devletin giremeyeceği bir mahalle olmadığını ve Konya’daki mahallelerde de sorunun azaltıldığını vurgulayan Karabulut, “Girilmez denilen mahalleler vardı. Bana göre devletin girmediği, giremeyeceği bir mahalle yoktur. Hukuk çerçevesinde neler yapabileceğimizi düşünerek bunları uyguladık. Konya’nın sorunlarının çok olduğu Sedirler, Tatlıcak gibi mahallelerdeki sorunları azalttık.” dedi.

‘NEFESLERİNİ KESMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ’

Karabulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yaptığımız operasyonlarla NARKOTİK sorunlarını şehrimizden uzaklaştırdık. Konya’ya madde girmemesi, sokakta madde satılmaması üzerine uğraşıyoruz. Bu mücadele asla durmayacak. Biz Konya’nın gençlerinin bu illetten uzaklaşmasını istiyoruz. Kararlılığımız var. Örneğin 8 Haziran 2023’ten itibaren bir milyon 399 bin 76 sentetik hap yakalandı. Geçmiş yıllarda yakalanma oranı çok daha düşük. Daha hızlı ulaşılabildiğimiz maddeler haline geldi. Biz bir gramını bile çok önemsiyoruz. Gençlerimizi zehirleyenleri bu ile sokmuyoruz. Girerse de yakalıyoruz. Narkotik suçlulularına göz açtırmayacağız. Nefeslerini kesmek için uğraşıyoruz.”

 Muhabir