Konya’da oto yıkama ücretine zam geldi

Oto yıkamalarda, araç yıkama ücretlerine yüzde 25-30 zam geldiğini belirterek yıkamaların 200 TL iken 250-300 TL’ye çıktı.
Konya’da oto yıkama ücretine zam geldi

Konya’da birçok akaryakıt istasyonunda kendin yıka araç yıkama yerleri bulunuyor. Bu alanda araç sahipleri kendi araçlarını 10 TL karşılığında 1 dakikalık köpüklüyor, yine 10 TL karşılığında 3 dakikalık suyla yıkamasını yapabiliyor.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-005.jpg

Ayrıca oto yıkamacılarda ise araç yıkama ücretine yüzde 25-30 zam gelerek 200 TL’den 250-300 TL’ye çıkarak iç ve dış yıkama yapılıyor. Araç sahipleri oto yıkama ücretlerine gelen zamma tepki gösteriyor.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi.jpg

İç ve dış yıkama: 250-300 TL

2 yıldır araç yıkamayı hobi olarak yaptığını söyleyen oto yıkamacı Mustafa Burak Kulekaya, “Araçlara ilgim olduğundan dolayı, ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Oto yıkamacılarda araç yıkamaya zam geldiği doğrudur. Geçen sene binek arabaların yıkamasını 200 TL’ye, panelvan veya mini panelvan araçları da 300 TL’ye yapıyordum.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-003.jpg

Kullandığımız malzemelerin ham maddesi Dolar ve Euro bazında. Dolaysıyla malzemeye zam geldiği için biz de 250-300 TL’ye araçların iç ve dış yıkamasını yaparak zam yapmış durumunda kaldık. Bunun tek sebebi malzemeler değil. Kira, su, elektrik gibi birçok şeye zam geldiği için biz zam yaptık.” ifadelerini kullandı.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-001.jpg

Kendin yıka bölümü ile oto yıkama bir değil

Sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerde fiyatların daha ucuz olduğunu belirten Kulekaya, “Daha yoğun işyerlerinde fiyatlar daha ucuz oluyor.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-008.jpg

Oralarda hem eleman çokluğu, hem de günde 40-50 araç yıkaması yapıldığı için fiyatlar 150 TL de oluyor, 100 TL de oluyor. Ama bizim gibi yerlerde, tek eleman ve günde 10-20 araç yıkaması yapıldığı için yıkama ücretlerine genel olan, yani zamlı fiyatlar uygulanıyor.” şeklinde konuştu.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-002.jpg

Akaryakıt istasyonlardaki yıkamayla oto yıkamacılardaki yıkamanın bir olmadığını ifade eden Kulekaya, araç sahiplerinin istasyonlardaki kendin yıka bölümünde aracın sadece dışını yıkanıp, içini de üstünkörü temizleyebildiklerini vurgulayarak oto yıkamacılarda iç ve dış en iyi şekilde temizlendiğini kaydetti.

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-004.jpg

konyada-oto-yikama-ucretine-zam-geldi-007.jpg