Konya’da para kazanmak isteyenler bunu yapıyor! İşte en kazançlı kar kapısı

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan faiz kararı ile altın yükselişe geçti. Dolar bazında yükselen altın Konyalıları yatırıma yönlendirdi. Altın fiyatlarının daha da tırmanacağını öngören kuyumcular, özellikle düğün yapacak olan vatandaşlara altınlarını bir an önce almaları tavsiyesinde bulundu.
Konya’da para kazanmak isteyenler bunu yapıyor! İşte en kazançlı kar kapısı

ABD Merkez Bankası Fed'in 2024 yılında faiz indirimi olacağına yönelik algı oluşturmadı altın fiyatlarını destekledi. Ons altın 2039 dolara kadar yükseldi. Gram altın 1900 lirayı aştı. ABD Merkez Bankası Fed faizi değiştirmeyerek yüzde 5.50'de sabit bıraktı. Bunun yanında önümüzdeki yıl için parasal sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğine yönelik yarattığı algıyla birlikte piyasalarda hareketli dakikalar yaşanmaya başladı.

altin-haberi-1.jpg

ONS ALTIN GÜNE 2023 DOLARDAN BAŞLADI

Ons altın Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın açıklaması esnasında sert yükseliş hareketleri gösterdi. Ons altın güne 2023 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2021 dolar, en yüksek de 2039 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 2035 dolardan fiyatlanıyor. Tarihi yüksek seviyesi ise 2148 dolardı.

altin-haberi-2.jpg

ALTIN GÜVENLİ LİMAN

Altın fiyatlarının daha da yükseleceğini söyleyen Kuyumcu Muammer Top, “Altın her zaman halk tarafından güvenilir liman olarak görülmüştür. Atalarımızın altın gibi malınız olsun sözü çok doğrudur. Altın her zaman için güzel bir yatırımdır “dedi.

altin-haberi-3.jpg

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

Vatandaşların Dövizi terk ederek hızla altına yöneldiğini söyleyen Top, “Altına her zaman daha çok güveniliyor. Altın uzun vadede çok güzel bir yatırım. Şu anda altın dolar bazında yükselişe geçti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararıyla birlikte altın fiyatları bir gecede yüzde 2 ila 2,5 seviyelerinde arttı. Ben bu işe başladığımda altının kilosu 7 bin dolardı. Şimdi kilosu 60 bin dolara dayandı. Fiyatların daha da artmasını bekliyoruz“ ifadelerini kullandı.

altin-haberi-4.jpg

DÜĞÜN YAPACAK OLANLAR DİKKAT

Düğün yapmayı düşünenlere bir an önce altınlarını almaları önerisinde bulunan Top “Konya’da altını yatırım amaçlı alanlar gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altınını tercih ediyorlar. Zevkine göre altın alanlar hem takı hem yatırım için alıyor. Düğün yapmayı düşünenlere bir an önce altınlarını almaları önerisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.