Konya’da pazarlarda virüse karşı sıkı önlem

Toplu alanlar için alınan koronavirüs önlemlerinin başında pazar yerleri geliyor. Konya’da bulunan pazarların girişinde eller dezenfekte edilirken, vatandaşa da maske dağıtılıyor. Hem pazarcı esnafı hem de vatandaşlar, alınan tedbirlerden memnun olduklarını dile getiriyor.
Konya’da pazarlarda virüse karşı sıkı önlem

Çin'in Vuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılan koronavirüs için Konya'da da tedbirler giderek artıyor.

konya-muhacir-pazari-1.jpg

Toplulukların bulunduğu yerlerde daha hızlı yayılan virüsten dolayı alınan tedbir yerlerinin başında halk pazarları geliyor.

konya-muhacir-pazari-4.jpg

Konya'da çok sayıda insanın alışveriş için tercih ettiği Muhacir Pazarında da girişte el dezenfekteleriyle hijyen sağlanıyor.

konya-muhacir-pazari-3.jpg

Ayrıca her vatandaşa da ücretsiz dağıtılan maskeler hem esnafı hem de müşterileri memnun ediyor.

konya-muhacir-pazari-5.jpg

‘SAĞLIKLI GÜNLERE KAVUŞMAK İSTİYORUZ’

Tedbirlerden dolayı yetkililere teşekkür eden pazarcı esnafı Durmuş Halit Taşdemir, “Belediyemize teşekkür ediyoruz. Dezenfekte ve maske konusunda ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Vatandaşlarımızın yüzde 80’i uyarıları dikkate alıyorlar. Fakat yüzde 20’lik kısmı maalesef bunu dikkate almıyor. Zabıta arkadaşlar gerekli uyarıyı yapıyor. İnşallah herkes daha dikkatli davranır ve koronavirüsten kurtuluruz. Sağlıklı günlere eskisi gibi kavuşmayı istiyoruz. 3 metre kuralına uymaya çalışıyoruz. Fakat çok zor oluyor. Genellikle eşyalarımızı engel olarak tezgahımızın önüne koyarak mesafe oluşturmaya çalışıyoruz. Para alırken de bizzat temas etmek yerine eleğin içine koymalarını istiyoruz” dedi.

durmus-halit-tasdemir.jpg

TEDBİRLER RAHATLATIYOR

Kolay bulaşan bir virüs olduğu için alınan tedbirlerin esnafı rahatlattığını dile getiren pazarcı esnafı Kemal Çivik ise, “Pazara riskli görülen veya hasta olan insanlar gelmiyorlar. Sağlıklı kişilerin rahatsızlanmaması için de dezenfekte ve maske temini sağlanıyor. İnsanlar güvenli şekilde girebiliyorlar. Tek problem yoğunluğun olması ve mesafe kuralına uyulmaması. Bunun dışında sorun gözükmüyor. İnşallah bir an önce bu virüsten kurtuluruz diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

kemal-civik.jpg

‘HERKES ÖNLEMİNİ ALMIŞ DURUMDA’

Evde kalma kuralına uymak gerektiğini ve zorunluluk dışında dışarıyla çıkılmaması gerektiğini vurgulayan vatandaş Aysel Okcu, “Yetkililerimizin uyarılarına büyük özenle dikkat etmeye çalışıyoruz. Uzun zamandır da evden çıkmıyorduk. Pazar ihtiyacı için bugün ilk kez çıktım. Beni mutlu eden şey pazardaki alınan önlemlerdir. Bu salgın sebebiyle yeterli önlem alındığını gördüm. Girişte maske veriliyor. Ellerimizi de dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Herkes önlemlerini almış durumda” dedi.

aysel-okcu.jpg

‘İNSANLAR KURALLARA UYUYOR’

İnsanların toplu alanlarda kurallara uyduğunu ve bunun kendilerini mutlu ettiğini kaydeden vatandaş Süleyman Göksu, “Muhacir Pazarında alınan önlemleri son derece beğendim. Belediyemizden Allah razı olsun. Girişte kontrollü bir şekilde maskeleri vatandaşlara dağıtıyorlar. İnsanlar da genelde uyuyor. Herhangi bir olumsuz durum görmedim. Girerken ellerimizi dezenfekte ediyoruz. Hem Büyükşehir Belediyemize hem de Meram Belediyemize buradaki çalışmalarımızdan ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

suleyman-goksu.jpg

‘DAHA CİDDİ TEDBİRLER GEREKİYOR’

Koronavirüsün çok tehlikeli olduğunu ve tedbirlerin artırılması gerektiğini belirten vatandaş Elif Mutlu ise “Açıkçası çok güçlü bir virüs olduğu için daha ciddi önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Bizlerin pazarda bulunması sakıncalı fakat ihtiyaçlarımızı karşılamak adına zorunda kaldığımız için geliyoruz. Pazar genelinde girişte el dezenfektesi ve maske dağıtımı var ama bilinçsiz davranan kişiler tehlike oluşturuyor. Maskelerini çenesine indirip gezen insanlar var. Bunlar da çok riskli davranıştır. Bu sebeple daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle Konya’da sayılar bu kadar yüksek olduğu için daha dikkatli davranmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konya-muhacir-pazari-2.jpg