Konya’da sadece bu bölgelere yağmur yağmadı! Çiftçi düşünceli

Konya ve ilçelerinde 4 gündür devam eden sağanak yağış çiftçilerin yüzünü güldürürken sadece 2 bölge bu mutluluktan mahrum kaldı. Konya’nın neredeyse tamamına yağmur yağdı ama iki bölgeye neredeyse tek damla bile yağış düşmedi.
Konya’da sadece bu bölgelere yağmur yağmadı! Çiftçi düşünceli

Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Konya'da yağmurlu hava rejimi kendisini gösterdi. Yurdun dört bir tarafından sevindirici yağış haberleri gelirken, Konya’da da sağanak yağış etkili oldu. Son 4 gündür tüm Konya yağmurun etkisi altına girdi. Konya’da neredeyse yağmur yağmayan hiçbir bölge kalmazken, sadece 2 bölgeye yağmur yağmadı.

EN ÇOK YAĞIŞI BEYŞEHİR, HADİM VE BOZKIR ALDI

30 Eylül'de başlayan ve ara ara devam eden sağanak yağış, çiftçilere ilaç olmuştu. Pancar söküm telaşında olan çiftçilerin dört gözle beklediği yağış kuraklık tehlikesi yaşayan Konya Ovası için de hayati rol oynadı. En çok yağışı sırasıyla Beyşehir, Hadim ve Bozkır aldı.

2 BÖLGEYE YAĞMUR YAĞMADI

Tüm Konya yağmurla bereketlenirken, şehirde sadece 2 bölgeye ise neredeyse tek damla yağış düşmedi. Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir’in aktardığı bilgiye göre; Altınekin'in Akıncılar Mahallesi ile, Karatay'ın Akörenkışla Mahalleleri son yağış sisteminde hüsrana uğradı. Demir, bu iki mahallenin her sistemde çok zor yağış aldığını söyledi.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :