Konya’da sağlığa yatırım sürüyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne bağlı bir semt polikliniği olarak hizmet sunan fakat Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla ağız ve diş sağlığı merkezi olarak onaylanan Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Konya’da sağlığa  yatırım sürüyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne bağlı bir semt polikliniği olarak hizmet sunan fakat Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla ağız ve diş sağlığı merkezi olarak onaylanan Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Koç, Meram Devlet Hastanesi ve Karatay’da yeni açılan diş ünitleri ile birlikte Konya’da ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde önemli bir mesafe kat edildiğini söyledi.

 

Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yüksek teknolojik donanım ve hasta konforu gözetilerek her detayın düşünüldüğünü yönetici ve çalışanların alınan karar doğrultusunda yeniden planlandığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, tedavi olan hastalarla da sohbet ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. Özellikle hastalara diş randevusu konusunda sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını ve kaç gün önce randevu aldıklarını soran Prof. Dr. Koç, vatandaşlara yansıyan memnuniyetin kendilerini de son derece mutlu ettiğini ifade etti.

‘GÜNDE 500 HASTA MÜRACAATI OLUYOR’

Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en rahat ve kolay bir biçimde yararlanmasını istiyor ve bu hedef doğrultusunda planlamalarımızı yapıyoruz. Karatay bölgesinde açılan merkezimizde diş muayenesi, diş çekimi, dolgu, hareketli ve sabit protez, kanal tedavisi ve diş taşı temizliği yapılabilmektedir. Ağız ve diş sağlığı merkezimize günde yaklaşık 500 hasta müracaatı olmaktadır” dedi.

‘UZUN YILLAR SAĞLIK İHTİYACINA CEVAP VERECEK’

Karatay Belediyesi tarafından 2 bin 395 m2 inşaat alanında 870 m2 arsa üzerinde 3 katlı olarak inşaatı tamamlanan binanın Sağlık Bakanlığı’na teslim edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Koç, Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatının uzun yıllar sağlık ihtiyacına cevap verecek şekilde planlandığını belirterek, Karatay Belediyesi’ne ve tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür etti. Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi olarak göreve başlayan Dt. Melih Develioğlu ve yeni dönemde görev yapacak olan hastane idarecileri ile de bir araya gelen Prof. Dr. Koç, idarecilere yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak beklentilerini dile getirdi. 

konyada-sagliga-yatirim-suruyor-1.jpg

konyada-sagliga-yatirim-suruyor-2.jpg