Konya'da seyyar satıcıların barakaları yıkıldı
Konya'da seyyar satıcılara tahsis edilen 92 baraka ile 50 tezgah amacı dışında kullanıldığı ve trafiği engellediği gerekçesiyle yıkıldı.
Konya'da seyyar satıcılara tahsis edilen 92 baraka ile 50 tezgah amacı dışında kullanıldığı ve trafiği engellediği gerekçesiyle yıkıldı.
Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 12 Kasım 2012'de, merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Furgandede Caddesi'ndeki seyyar satıcılara tahsis edilen barakaların amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle tahliye kararı aldı.
Bunun üzerine seyyar satıcılar, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine başvurdu. Konya 2. İdare Mahkemesi de 24 Mayıs 2013'te yürütmenin durdurulması ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptal edilmesi taleplerini reddetti.
Bu kararın ardından seyyar satıcılar, barakaları boşaltmak zorunda kaldı. Bu sabah yıkım için harekete geçen yetkililer, taşkınlık çıkma ihtimaline karşı polisten yardım istedi.
Yaklaşık 500 polis ve 400 zabıtanın gözetiminde 92 baraka ve 50 tezgah kepçelerle yıkıldı. Seyyar satıcılar, yıkımı alkışlarla bir süre protesto ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
Telefon makinesi satıcılarının pazarı olarak bilinen yer, 2000 yılında kentin çeşitli bölgelerindeki seyyar satıcıları bir araya toplamak için kurulmuştu.
Bakmadan Geçme
Feci iş kazası... Bakımını yaptığı otobüsün altında kalan tamirci can verdi
Kampüsten mahalleye iyilik sağlık hareketi: Selçuk Üniversitesi akademisyenleri Alibeyhüyüğü'nde
Kritik maçta verilmeyen 4 kırmızı kart: Konyaspor tepkili
Konya Heyetinden Bakan Güler’e kritik ziyaret
Konya için uyarı geldi! Bu günlere dikkat
Konya'da bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katıldı