Konya'da sıfırı pahalı olunca, ikinci eli yok satıyor!

Telefon fiyatlarının yükselmesi vatandaşları ikinci ele yönlendirdi. Sıfır telefonlara ilginin azaldığını belirten Süleyman Sucu, ikinci el telefonların revaçta olduğunu söyledi.
Konya'da sıfırı pahalı olunca, ikinci eli yok satıyor!

Konya'da yükselen telefon fiyatları sebebiyle vatandaşlar sıfır yerine ikinci el telefonları tercih etmeye başladı. Sıfır telefon satışları azalırken, ikinci el telefon satışlarının arttığını dile getiren Konya esnafı Süleyman Sucu, “Sıfır telefonların fiyatı oldukça fazla arttı. Bu yüzden artık insanlar ikinci el telefona yöneldi. Sıfırı çok fazla tercih etmiyorlar.” dedi.

telefon-3.jpg

‘ÇOK AVANTAJLI’

İkinci el telefonun avantajlı olduğunun vurgusunu yapan Sucu, “Elbette ikinci el telefon tercih etmeyen, sadece sıfır telefon kullanmak isteyen müşterilerimiz de var. Ama şahsen ben tercih etmiyorum. Sıfır telefon satışı da yapmıyorum. Çünkü gerçekten ikinci el çok daha avantajlı. İkisi de aynı işi yapıyor ama biri çok daha ucuz.” dedi.

telefon-2.jpg

‘SIFIRDAN FARKI KALMIYOR’

İkinci el telefonun alış ve satış aşamalarından bahseden Sucu, “İkinci el derken çok eski, hurda olmuş telefonlardan bahsetmiyoruz. İlk olarak müşteriden alırken faturalı şekilde, kişinin kimlik fotokopisiyle birlikte alıyoruz. Daha sonra sözleşmemizi imzalatıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra ise telefonu fabrika ayarlarına çevirerek, komple sıfırlıyoruz. Sıfırlanmış bir şekilde rafımıza kaldırıyoruz. Almak isteyen bir müşterimiz olursa telefonu inceliyor. Beğenirse alıyor. Aldıktan sonra müşterimizin tüm sistemini telefona kuruyor, teslim ediyoruz.” diye aktardı.

telefon-1.jpeg

‘PARANIZ ÇÖPE GİTMESİN’

Telefon alışverişinde internetin tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Sucu, “Telefon alışverişinde kesinlikle internetten alışverişi önermiyorum. En son bir arkadaşımız internetten telefon aldı. Sipariş ettiği telefonla, kargodan gelen telefon aynı değildi. 15 bin lirası çöpe gitti. Bu durumları yaşamamak için görerek almak en büyük fırsattır. Esnafları tercih etmek, onlara destek çıkmamız gerekiyor. Telefon alışverişinde sadece esnaflar değil, kurumsal firmalar da tercih edilebilir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

suleyman-sucu.jpg

 Muhabir
Etiketler :