Konya’da soğuk ve sessiz hafta sonu

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında cuma günü saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Konya’da cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Soğuk havanın hakim olduğu kentin değişik noktalarında güvenlik önlemi alan polis, denetimlerini sürdürdü. Kısıtlamaya uymayanlara cezai işlem uygulandı.
Konya’da soğuk ve sessiz hafta sonu

Konya, hafta sonunu soğuk ve sessiz bitirdi. Cuma akşamı 21.00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına, soğuk havanın da etkisiyle hemen hemen bütün Konyalılar uydu. Konya'da sabahın erken saatlerinde fırınlar açıldı. Belediye ekipleri de çevre temizlik işlerine devam etti. Mevlana Meydanı, Alaaddin Caddesi gibi şehrin işlek yerleri boş kaldı. Polis ekipleri, sessizliğin hakim olduğu cadde ve sokaklarda devriye görevi yaptı. Kentte toplu taşıma seferleri ise devam etti. Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca, kentin cadde ve sokaklarında sessizlik hakim oldu. Şehrin en işlek noktalarından Mevlana Meydanı, Zafer Meydanı ve ana caddeler ile sokakların boş kaldığı gözlendi. Emniyet güçleri ana arterlerde kontrol sağlarken, bekçiler de cadde ve sokaklarda görev aldı.

soguk-ve-sessiz-2.jpg

MEYDANLAR BOŞ KALDI

Sokağa çıkma kısıtlamasının akşam 21.00 itibariyle başlamasıyla Konya'da da cadde ve meydanlar boş kaldı. Şehir merkezinin önemli noktalarının yanı sıra Mevlana Meydanı, Alaaddin Bulvarı'nda da sessizlik hakim oldu. Kısıtlamaya bir de soğuk havanın etkisi karışınca, sokaklarda neredeyse in cin top oynadı.

soguk-ve-sessiz-3.jpg

SOKAK VE CADDELER SOKAK HAYVANLARINA VE KUŞLARA KALDI

Gündüz saatlerinde köpekler ve güvercinler boş meydanları doldururken, belediye işçileri temizliklerini yaptı, polis ekipleri ise denetimlerini sürdürdü.

soguk-ve-sessiz-7.jpg

İLÇELERDE DE SESSİZLİK HAKİM OLDU

Kentin değişik noktalarında güvenlik önlemi alan polis, denetimlerini sürdürdü. Yoldan geçen araçlar durdurularak içindekilerin kısıtlamadan muaf olup olmadığı kontrol edildi. Kısıtlamaya uymayanlara cezai işlem uygulandı. Kar yağışının da etkisiyle, Konya’yı çevre illere ve ilçelere bağlayan ana yollarda çok az araç görüldü.

MACİT ULUÇAMLIBEL / YENİ HABER GAZETESİ

soguk-ve-sessiz-4.jpg

soguk-ve-sessiz-1.jpg

soguk-ve-sessiz-5.jpg

soguk-ve-sessiz-6.jpg