Konya'da sokağa çıkma kısıtlamasına uyuluyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da cadde, sokak ve meydanlar boşaldı.
Konya'da sokağa çıkma kısıtlamasına uyuluyor

Saat 21.00 itibarıyla başlayan ve 25 Ocak pazartesi günü 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle vatandaşların yoğunluk oluşturduğu cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Konya'da kısıtlamanın ardından Zafer Meydanı, Alaaddin Bulvarı ve Kule civarı ile şehrin simgelerinden Mevlana Meydanı, havaların da soğumasıyla beraber tenhalaştı.

Güvenlik güçleri ise kentin belli noktalarında oluşturulan uygulama noktalarındaki denetimlerine başladı.

- Karaman

Karaman'da da Aktekke Kent Meydanı, Atatürk Bulvarı, İsmet Paşa ve İstasyon caddelerinde, kısıtlamanın başlamasıyla sessizlik hakim oldu.

Sokak ve caddelerdeki az sayıda kişi, polis ekiplerince uyarılarak evlerine gönderildi.

- Aksaray

Aksaray'da sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından cadde ve sokaklar sessizliğe bürünürken, yaya ve araç trafiği de son derece azaldı.

Güvenlik güçleri, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ile Ankara ve Kafeler caddeleri gibi kalabalığın yoğun olduğu yerlerde denetim yaptı.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından sokakların boşalmasını fırsat bilen Aksaray Belediyesi ekipleri, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ve caddelerde kar temizleme çalışması yürüttü.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da ise kısıtlamanın başlamasının ardından Kent Meydanı, Uzun Çarşı, Yeşilyol, Ambaryolu ve Ordu Bulvarı başta olmak üzere cadde ile sokaklarda insan ve araç yoğunluğu azaldı.

 

 

Kaynak: