Konya'da sulama borularına dadanan hırsız GPS ile yakayı ele verdi

Konya’da bir kişi araç kiralama şirketinden kiraladığı araçla mahalle mahalle dolaşarak gözüne kestirdiği evlerin bahçesinden damlama sulama borularını çaldı. Çok sayıda ikametin bahçesinden yüz binlerce liralık damlama sulama borusu çalan hırsız çok geçmeden polis ekipleri tarafından yakalandı.
Konya'da sulama borularına dadanan hırsız GPS ile yakayı ele verdi

220 BİN LİRALIK DAMLAMA SULAMA BORUSU ÇALMIŞ!

Konya’nın Meram ilçesinde bir şüpheli, araç kiralama şirketinden kiraladığı araçla gezmeye başladı. Müstakil evlerin bulunduğu ve tarımla uğraşılan mahalleleri tercih eden şüpheli ilk olarak Harmancık Mahallesi’ne yöneldi. Enbiya Sokak üzerindeki bir ikametin bahçesinde bulunan damlama sulama borularını gözüne kestiren hırsızlık şüphelisi 20 bin lira değerindeki boruları kiraladığı araca yükleyerek gözden kayboldu.

konyada-sulama-borularina-dadanan-hirsiz-gps-ile-yakayi-ele-verdi-1.jpg

Kiraladığı araçla mahalle mahalle dolaşmaya devam eden şüpheli Bahçeşehir Mahallesi Saklı Sokak’ta bulunan müstakil bir eve yöneldi. Bu evin bahçesinden de 50 bin lira değerindeki damlama sulama borularını çalan şahıs hızla uzaklaşarak daha önce gitmediği mahallelere yöneldi.

Şüphelinin hedefinde bu kez Gödene Mahallesi vardı. 17371 Sokak üzerindeki bir evin bahçesinden de tam 150 bin lira değerindeki 60 top damlama sulama borusunu çaldı.

konyada-sulama-borularina-dadanan-hirsiz-gps-ile-yakayi-ele-verdi-2.jpg

GPS TAKİP CİHAZIYLA BULUNDU, SEYİR HALİNDEYKEN YAKALANDI

Gelen ihbarlarla harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarından damlama sulama borularının yüklendiği aracın plakasını tespit etti. Tespit edilen plakanın bir araç kiralama şirketine kayıtlı olduğu ortaya çıkınca ekipler şirketle irtibata geçti.

Şirket tarafından araca yerleştirilen GPS Takip Cihazı ile şüphelinin konumu tespit edildi. Ekipler kiraladığı araçla hareket halindeki şüpheliye kısa süre içerisinde ulaştı. Kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınan şüphelinin 1998 doğumlu Adem Çetin olduğu anlaşıldı. Damlama sulama boruları da şüpheliyle birlikte ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Daha önceden de hırsızlık ve bazı suçlardan 4 ayrı dosyası olduğu öğrenilen Adem Çetin sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :